Herkeze merhaba arkadaşlar,
Sigarasız bir hayata merhaba demek...
Aslında bu hiç zor değil ve sigarasız bir hayata merhaba diyebilirsiniz EĞER GERÇEKTEN İSTERSENİZ.
Peki ben nasıl yaptım?
Şu an 20 yaşındayım yaklaşık 5 senedir sigara içiyordum.
Geçirdiğim ağır depresyonlar sonucu ve ilişkilerimde,işimde,ailemle yaşadığım başarısızlıklar sonucunda son 1 sene inanılmaz bir sigara artışım oldu.
Nerdeyse 10 dakikada 1 sigara içmeye başlıyordum.Çevremdekiler de tabi sigara içtiği için yakılan sigarayı görmüyorlardı ve hiçkimseden sigarayı bırak desteği zaten almıyordum.Günden güne sigara artışlarım devam ederken,sağlık sorunlarım başgöstermeye başladı tabi stres,üzüntü derken mide ülseri olduğumu söylediler ve tabikide hepinizin bildiği gibi sigarada tetikliyor yaranın açılmasına büyümesine sebep oluyor.Bu stres koşullarında herkezin yaşadığı artık normal bir hastalık olarak görülen bir rahatsızlık çevrede.Ama çok da önemli farkedemeselerde.O günü unutmam çok üzülmüştüm kendime.
Tabi bu üzüntüm alışkanlığa bırakarak kendini sigaraya devam ettim daha çok,ülser yemek yedirmediği için günden günede zayıflıyordum ve artık çevremdekiler inanılmaz zayıfsın dedikçe korkmayada başlıyordum içten içe.Bir yandanda ülserin belirtileri artmaya başladı,acıdan uyuyamıyordum,kıvranıyordum,ağlıyordum iştahım yoktu canım hiçbir yemek istemiyordu.
Ülserin acılarını çekerken ....
bunun ardındanda faranjit ve laranjit oldum arkadaşlar ..
Bilmeyenler için kısa bir anlatım yapayım hemen,
faranjit: boğaz iltihabı
laranjit : ses kısılması
sesimi yitirdim 3 gün ..ses yoktu,konuşmak istiyorum ama vızıltıdan başka birşey çıkmıyordu.Felaket bir durumdaydım ülser,faranjit,laranjit üstüne birde burnumda yaralar çıktı,burun kanamaları derkeeen..
DUR şaşkın
DEDİM KENDİME DUR ARTIK YETER ..
Faranjit ve laranjit olduğumda zaten sigara içemiyordum gerçi arada sırada 1 tane de olsa içiyordum o halime rağmen
,ama son 2 gün hiç içmemiştim..
İnternettede araştırdığım sigara konuları dahada tetikliyordu beni bırakmama.Bir yandanda artık kendime zarar vermek istemiyordum genç bir bayanım.İleride çoçuğumu düşünüyordum daha sağlıklı bir hayat,daha mutlu olucam,bunu kendime yapmamalıyım her iki sohbet uğrunda sigara yakıp kendime bu zararı vermemeliyim ne uğruna?,bu çok saçma sadece duman çekince ne oluyor,paranda gidiyor,başarırsın sen o sadece bir hiç sen onu attıktan sonra o kurtuluyor ama sen günden güne ölüme dahada yaklaşıyorsun..gibi kendime uygun doğru teşviklerle bıraktım arkadaşlar.
Bu konu daha derin aslında ama kısa geçmek için böyle anlattım..
Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim..BEN TİKSİNEREK BIRAKTIM.SESİMİ KAYBETTİĞİMDE BOĞAZ KANSERİ OLMAKTAN KORKTUM.BUNU YAŞAYANLARI BİLİYORSUNUZ.
VE HAYRET EDİYORUM KENDİME SANKİ HİÇ DAHA ÖNCE BEN SİGARA İÇMEYEN BİRİYDİM BIRAKTIĞIM SÜRECE BOYUNCA 3 VEYA 4 KEZ TETİKLEDİ BİR ANDA O DA ÇOK KISA SÜRDÜ SANİYELER HEMEN KENDİME SÖYLEYECEKLERİMİ SÖYLEDİM YUKARIDA YAZDIĞIM GİBİ VE GEÇTİ HEVESİM.
YOUTUBE VİDEOLARINDAN BİRİNİN LİNKİNİ VERECEĞİM ARKADAŞLAR
GERÇEKTEN BU ÇOK ETKİLİ OLDU BENİM İÇİN VE BİLGİSAYARIMDA MASAÜSTÜME YERLEŞTİRDİM
'' HERGÜN İZLE '' DİYE İSİMLE KAYDETTİM VE HERGÜN İZLEDİM CANIM İSTEMESEDE,İSTESEDE...
İSTEYİPYE YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİRŞEY YOK ASLINDA
SADECE FARKINDA OLMAMIZ ÖNEMLİ.
ETKİLERİ İSE ;
MUTLUYUM..
TEMİZ KOKUYORUM..
SABAHLARI UYANABİLİYORUM..
KALKTIĞIMDA AĞZIM KOKMUYOR..
ODAM PİS KOKMUYOR..
ELBİSELERİM ARTIK İLK GÜNKİ GİBİ KOKUYOR
SAĞLIKLIYIM..
ÜLSER AĞRILARIM TAMAMEN YOK OLDU GİBİ DAHA AZ ACIM VAR..
SESİM MÜTHİŞ HATTA ARTIK DAHA DA İYİ,ŞARKI SÖYLERKEN DAHA BİR HOŞ GELİYOR KULAĞIMA FREKANS TEMİZLENDİ
BIRAKTIM DEĞİL KULLANMIYORUM SİGARAYI..
STRESİM ÇOK AZALDI..
ARTIK 24 SAAT OTOBUS YOLCULUĞU BİLE OLSA SİGARA İÇMEZSEM NE OLUCAK DİYE DÜŞÜNÜP ENDİŞEYE DÜŞMÜYORUM..
OKUMA VE ALGILAMAM DAHA DA ARTTI ..
YÜKSEK KATTA OTURUYORUM VE BAZEN ASANSÖR KULLANMADANDA ÇIKABİLİYORUM VE ARTIK NEFES NEFESE KALMIYORUM HATTA ZIPLIYA ZIPLIYA ÇIKIYORUM
CİLDİM DÜZELDİ ..
İŞTAHIM İYİ 4 KİLO ALDIM HERKEZ ÇOK İYİ GÖRÜNDÜĞÜMÜ SÖYLÜYOR
YANİ SAYABİLECEĞİM BİRÇOK ÖZELLİK VAR ARKADAŞLAR..
SİZ YAPARSINIZ...
YETERKİ İNANIN...
O HİÇBİRŞEY..AMA SİZ ONDAN ÇOK ÇOK ÇOK GÜÇLÜSÜNÜZ ...!!!
SİGARASIZ DAHA MUTLU GÜNLER ..İYİ YARINLAR GEÇİRMENİZ DİLEĞİ İLE..