25-02-2010, 08:39 PM
|
#19 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 652
235 Mesajinıza toplam 2,771 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Hikaye yazarak çekim yasası oluşturulabilir mi? Olumlamalarla ilgili,
Olumlama cümleleri il ilgili vardığınız sonuç çok doğru. Ben yine de bir şey ilave etmek istiyorum; Benim günlük hayatta en sık karşılaştığım durumlardan biridir bu. Diyelim ki " Ben her Ay 10.000,-- TL kazanıyorum" olumlamasını yazdınız, imgelediniz ve evrene gönderdiniz.
Ertesi gün bir arkadaşınızla bir kafede buluştunuz ve diyelim ki bu arkadaşınızla sohbet ederken, laf dönüp dolaşıp sizin isteğinize sahip bir insana geldi (bu örnekte ayda 10.000 TL kazanan biri, ancak dileğiniz başarı kariyer vs gibi bir şey de olabilir). Eğer kendinizi ve arkadaşınızı, isteğinize sahip olan kişi hakkında konuşurken yakalarsanız, mesela;
" onun şartları bende yok, o işine istediği kadar zaman ayırabiliyor, ya ben? şu bu sorumluluklarım var ve onlardan bir türlü işimle tam olarak ilgilenme fırsatı bulamıyorum"
"Ben onun kadar hırslı değilim, zaten sırf kazanç ve başarı için bu kadar çok uğraşamam."
" aklı fikri parada, hayatta paradan daha değerli şeyler var. Ben olsam bu kadar çok para kazanmakla meşgul olmazdım"
gibi cümleler kurarsanız, bilin ki isteğinizi iptal etmiş bulunuyorsunuz. Çünkü o anda, belki de farkında olmadan, arkadaşınızla sohbet ederken, isteğiniz için uygun kişi olmadığınız mesajını, hatta ihtiyacınız olmadığı mesajını evrene yolluyorsunuz demektir.
İsteklerimiz olmalı, fakat gerçek hayatta isteğimizin arkasında durmayı da bilmeliyiz. Bu da ancak bizim isteğimize sahip olan insanların şartlarını eleştirmemekten geçer. Bunu yaparken kendinizi yakalarsanız "İptal" kelimesi imdadınıza yetişecektir. Her gerekli olduğunda "İptal" kelimesini kullanırsanız, bir süre sonra değil ağzınızdan çıkan, zihninizden geçen bu tür düşünceleri bile yakalayabilirsiniz.
Sevgiyle kalın
Yurda Hal |
| |