<<aman da amann bende nası atlamışım bu sayfayı. şaşdım kendime..
arkadaşlara birkaç sorum olucak .......
ben gibi vakit sıkıntısı çeken çalışan hatunlar için soruyorum bu soruları..:)))
1-bu maskeler , peelangler yerine düzenli kese yapılırsa aynı sonuç alınırmı?
2-haftada bir sürülecek olan maskeleri her defasında yapmak yerine bi kere yapıp dolapda bekletsek olarmı, olursa bi formül..( çok tembel gördüm kendimi..)
3-ben bi kreme alışınca uzun süre bittikçe aynı ürünü kullanıp duruyorum.ama cildimde sorun da yok. en son 3 şişedir vicy kullanıyorum misal. arad değiştirmelimi markayı?
4-lazer epilasyon yaptırdım ilk kez. sonucu iyileştirmek adına yapılcak bişi varmı?
cevap verilirse çokkk sevinirim. >>
merhabalar asevgican
1.cilde kese uygulanması,cildin kan dolaşımına etki eder.cildin yüzeyini (epidermis)temizler ancak cildin alt tabakasını temizleyemez..her ne kadar yıkandıktan sonra cilt temiz görünsede peelingin işlevini kese üstlenemez..ayrıca fazla kese uygulaması cildin tahriş olmasına neden olur..şayet peeling uygulamak istemiyorsan,bitkisel yöntemler var onları tavsiye edebilirim..
2.sorunda ise sanırım bitkisel yöntemleri sordun..zira peeling zaten uzun süreli muhafaza edilir..örn;3 çilek püresi ve 1 kaşık yoğurtla yapacağın maskenin cilde çok faydası vardır..gözenekleri açar,cildin sarkmasını önler,elastikiyetini arttırır..ancak bunu günlerce dolapta muhafaza edemezsin..meyvelerin kısa bir zaman sonra açıkta kaldığında vitaminini yitirdiğini biliyorsundur..bu maske içinde geçerli..bu yüzden yaptığın gün tüketmelisin..
3.vicy i kullanıyorsan ve memnunsan cildinde her hangi bir sorun da yoksa aynı ürünü kullanmaya devam edebilirsin..zaten biz sürekli farklı ürün kullanılmasına karşıyız..hatta bazı markalı ürünler bazı ciltlere iyi gelirken,bazılarında sonuç vermeyebilir..bu yüzden sen memnunsan rahatlıkla kullanmanı öneririm..yanlız yaş ilerledikçe markayı değiştirmesende ürünün cilt ihtiyacına göre olanını almalısın..örneğin kırışıkları engelleyici yada cildin ihtiyacına göre farklı bir ürün..cildini görmediğim için su an bir şey diyemiycem..
4.lazer epilasyon yaptırmanın elbette çok faydası var..ancak randevularına zamanında gitmelisin..sana birde benden bir tavsiye olsun..bunu herkez bilmez..epilasyondan sonra eline biraz tuz al ve içine biraz limon suyu sık..karıştır ve cildine bastırmadan sür..bu yakma işlemi yapar..kılların köklerine nüfus eder.. ve zamanla yok olmasını sağlar..tıpkı tüy azaltıcı kremler gibi etki eder..ayrıca çokta faydalıdır..tabi dikkatli de olmalısın..cildin alerjık ve hassas değilse bu önerime uy..yoksa kızarmasına ve tahriş olmasına sebep olabilir..
bu arada sayenizde sırlarımı da paylaşmış oluyorum..buda beni memnun ediyor..umarım tatmin edici olmuştur açıklamalarım..başka soruların olursa gördüğüm sürece severek yanıtlarım..ben olmasamda diğer uzman ark.larım cevaplarlar..bol güzel ve sağlıklı günler diliyorum..sevgilerimle