Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Dalgalanma Hissi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dalgalanma-hissi/)
-   -   Dalgalanma Hissi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dalgalanma-hissi/538-dalgalanma-hissi.html)

hayatimdegisti 29-01-2007 10:37 AM

Dalgalanma Hissi

Aşağıda depresyondan çıkış süreci ve ilaç tedavisi anlatılmış.
Telkin dinlemek bir tedavi olmamakla birlikte düşünce gücü olduğu için süreç aşağıda anlatılana benzer.Ancak düşünce gücü yani telkinde dalgalanmalar ara arada olsa uzun sürmez.Yani ilaçta olduğu gibi kendinizi 1 hafta kötü hissetmessiniz.

Hastalığın seyri

Depresyonun nasıl seyreden bir hastalık olduğunu açıklayan Doç. Dr.Kültegin Ögel, hastalığın şiddeti ve zaman ilişkisini açıkladı: “İlaç tedavisine başladığımızı farzedelim. Zaten ilaç 15-20 günden önce istemeyecek. Ama ilk başladığı zaman kendisine iyi hissetmeye başlar. Bu tamamen psikolojik bir iyileşmedir. Aslında bunun rahatlığı şudur: bir hastalık varmış bende, demek ki bu düzelecekmiş, düzelmeyecek bir şey değilmiş duygusu. Bir kere o da düzelmeye yolaçıyor. 15-20 gün sonra ilaç içilmeye başlayınca bu sefer gerçek iyiliğin farkına varıyor. Özellikle 6. hafta civarında filan hasta tamam ben iyileşiyorum, çok iyi, herşey düzeldi, havasına girer ve hatta öyle olur ki, tamam artık herşeyi ben çözdüm. Depresyonu da aştım. Kötü günler geride kaldı. İlacı da kesebilirim. Hayatımda önemli değişikliklere gidebilirim.”

“Aslında bunu şöyle düşünmek lazım” diyen Doç. Dr.Kültegin Ögel, konu ile ilgili olarak şöyle devam etti: “Cezaevi’nde insan, iki yıl kaldı farzedelim. İki yıl sonra dışarı çıktığında çok büyük bir mutluluk yaşar. Ama bu mutluluk aslında hayatını düzene koymamıştır. Daha bir iş bulamamıştır. Bu mutluluk, aslında depresyonda bu mutluluğa benziyor. Dolayısıyla önümüzde yapacak daha çok şey var. Depresyona girmemek için yapmamız gerekenler var. Depresyonun tekrarlamaması için ilacı daha uzun kullanmamız gerekiyor. Depresyonu iyileştirmek için en az üç ay gerekli. Dolayısıyla böyle bir aşırı mutluluk dönemi oluyor. Ondan sonra düşüşler dönemi oluyor. Ve iki-üç gün süren ya da bir hafta süren, tekrar depresyon hali yaşıyor insanlar. O zaman da bir karamsarlık ortaya çıkıyor. İşte bak iyileşiyordum ama herşey yeniden başladı. Hiçbir şey değişmeyecek düşünceleri başlıyor. Bu düşünceye kapıldığı zaman tekrar geri dönebiliyor, kişi. Halbuki o dönemde biz uyarıyoruz. Bu geçici bir düşüş, arkasından tekrar yükselmeye devam edecek. Dalgalı bir düzelmeden bahsediyorum. Düşüş ve çıkışlarla devam eden bir durum bu.. Üçüncü ayın civarında stabil hale gelir kişi... Düzelmeye başlar. O dönemde yalnız yine herşey bitti düşüncesine kapılır. Halbuki herşey bitmiyor. O zaman koruyucu döneme geçiyoruz. Yani, depresyonun tekrarlama riski çok yüksek çünkü... Bazı depresyonlar tekrarlayıcı tip depresyonlar.. Bunlar açısından tedaviyi biraz daha sürekli ve düzenli kullanmamız gerekiyor.”

skorpy 29-01-2007 11:24 AM

Dalgalanma Hissi

neyse geçti çok şükür telkinler sayesinde tabiiki ben biraz yangına körükle gidiyorum galiba ama şu bir gerçek
bu telkinler çok işime yaradı eskiden 15 gün sürerdi bu sıkıntılar iki günde geçti ve yavaş yavaş düzeliyorum galiba

mügeee 29-01-2007 12:29 PM

Dalgalanma Hissi

Haklısınız Merto Bey,teşekkür ederim ilginiz için,zaten karamsar değildim asla geçici olduğunu bilincindeydim ama yazdıklarınız çok doğru.Teşekkür ederim smiliyface

skorpy 03-02-2007 01:08 PM

Dalgalanma Hissi

yaklaşık telkinleri 10 gündür dinliyorum suçluluk ve ego telkinlerini, zannedersem 4 cü günüydü içimden çok değişik duygularla birlikte kendini affet diye bir şey duydum ve irkildim o an hissettiğim korkuyla karışık aşırı derecede bir rahatlamaydı o anı hiç unutamam biraz geç yazdım ama kusura bakmayın şimdi aklıma geldi smiliyface smiliyface smiliyface smiliyface

fener77 04-04-2007 04:39 PM

Dalgalanma Hissi

ben telkinleri dinlemeye baslayalı 10 12 gün arası oldu ama bu aralar eskisi kadar dinleme fırsatım olmuyo ve sabahları okulda kendimi kötü hissetiğim zamanlar oluyor ve birden iyi hissediyorum kendimi bu gün icinde sürekli bi iyi bi kötü olarak devam ediyor bu belirtiler dalgalanma hissi belirtisimidir yani bunlar gecer mi? cvp bekliyorum atakan abi

hayatimdegisti 04-04-2007 04:42 PM

Dalgalanma Hissi

Dalgalanma hissi tam olarak böyle oluyor.Geçici bir durumdur.Dalgalanma olduğunda suçluluk telkinine ara verip ego güçlendiric kendine güven gibi telkinlere ağırlık verebilirsiniz

AA 12-04-2007 06:17 PM

Dalgalanma Hissi

5-6 farklı telkini aynı gün dinlemenin bir zararı olur mu? veya telkinlerin etkisi azalır mı?

hayatimdegisti 12-04-2007 06:33 PM

Dalgalanma Hissi

Alıntı:

AA Nickli Üyeden Alıntı
5-6 farklı telkini aynı gün dinlemenin bir zararı olur mu? veya telkinlerin etkisi azalır mı?

İlk bir hafta sonunda 5-6 telkini liste halinde ayni gün dinleyebilirsiniz..
Özellikle koruma kalkanı sosyallik topluluk k.k gibi telkinlerde oldukça verimli telkinlerdir.

kadirayvaz 13-04-2007 09:15 AM

Dalgalanma Hissi

Atakan Bey; Biliyorsunuz 4-5 aydır telkinleri düzenli Olarak gündüz 6-7 saat çok nadir olarakta geceleri dinliyorum.Süper sonuçlar aldım.Suçluluk ve ego güçlendiriciyi 2 hafta dinledikten sonra yavaş yavaş diğer telkinleri ekledim.Şu an 14 telkin dinliyorum.fakat son zamanlarda bende dalgalnama başladı .Daha evvel 1 kez daha olmuştu.Bu 2.cisi.Suçluluğa ara verdim.Merak ettiğim benim gibi uzun süre düzenli dinleyenlerde.İlerleyen aylarda dalgalanma olması normal mi? Selam ve saygılar.

hayatimdegisti 13-04-2007 12:11 PM

Dalgalanma Hissi

Uzun süre dinleyenlerde bu tür dalgalanmalar olabilir.Bu gibi durumlarda listenizde ki 14 telkini azaltabilirsiniz. Ego kendine güven koruma kalkanı gibi belli başlı 3 script dinlenilebilir.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:56 PM.