İngiltere'de taksi şoforu olmak son derece zordur.Yapılan sınavda tüm sokakları bilmek zorundasınızdır.
Yani burada olduğu gibi bir taksiye bindiğinizde "Ben bilmiyorum sen abi /abla sen tarif et" durumu yoktur.
Bir belgeselde izledim bu zor sınava giren kişilerin girmeden önce ve girdikten sonra beyin görüntüleri çekilmiş..Sonuçta bu sınava çalışan kişilerin beyinlerinin bir bölgesinin daha büyük olduğunu görmüşler.Bu bölge adresleri akılda tutmak ile ilgili bölge.
Yani beynimizin hangi bölgesini kullanırsak o bölge gelişmeye başlıyor.
Bu aslında kimseye ayrıcalık tanınmayan bir yönetim şekli...
Kendimizi iyi ve mutlu hissetmek ile ilgili bir bölümde var beynimizde.Biz iyiyim mutluyum komutunu verdiğimizde orada ki çalışanlar koşturarak hemen mutluluk ile ilgili hormonların salgılanmasını sağlarlar.
Kendilerini senelerce mutsuz hisseden yada bu bölgeyi gerekli sıklıkta kullanmayanlarda için ise bu mutluluk üreten fabrika'da çalışan işci sayısı azaltılır.
Fabrika küçülür.
Telkin dinleyen kişilerin bazıları belki senelerce bu mutluluk üreten fabrikayı kullanmamışlardır.Telkinler ile birlikte atıl olan fabrikadan tekrar mutluluk hormonu istersiniz.Hemen size istediğiniz mutluluk hormonu hazırlanır
Ancak bir süre sonra o eski fabrika yetmemeye başlar size.Orada ki işci sayısı ve fabrikanın büyüklüğü sizin ihtiyaçlarınızı karşılamaz.
İşte bu gibi durumlarda zaman zaman dalgalanma olur.Fabrika bir süre istediğiniz mutluluk hormonu için gerekli hammaddeyi bulamaz.
Bu kısa süreli dönemler yeni büyük fabrika kurulana kadar devam eder.
Ondan sonra yani yeni fabrika kurulduğunda ise kendini iyi hissetme halini içsel konuşmalarınız ile sürekli hale getirebilirsiniz.
Yağmur yada kar sonrası güneş çıktığında kar topluyor deriz ya...
Bu da öyle bir süreçtir....
Bu taksi şoforleri ile ilgili bilgiyi Belgesel'de izlemiştim...
Beyinin kullanılan bölgelerinin geliştiği ile ilgili olarak Portal Doktoru'muz Turgut Bey'inde ekleyecekleri vardır mutlaka.