19-04-2010, 06:58 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Bebeğinizle güçlü iletişim kurmanın yolları
Bebeğiniz daha karnınızdayken bile sizinle iletişim kurmaya başlıyor. Siz konuşurken ve müzik dinlerken o bunların farkında oluyor ve sizinle iletişime geçmeye başlıyor. Bugün biliyoruz ki konuşma ve dinleme aktivitelerine ne kadar erken başlanırsa bebeğiniz ve sizin aranızdaki bağ o kadar güçlü oluyor.
Hiçbir zaman erken değil!!!Çocuğunuz konuşamasa da doğduğu andan itibaren sizinle iletişim kurmak için çabalar. İletişim kurmak için gösterdiği ilk girişimleri; sizinle göz kontağı kurmaya çalışması, bakışlarınız takip etmesi, anlamsız sesler çıkarmaya çalışması ve gülümsemesi olarak sıralanabilir.Siz de bebeğiniz bu girişimlerine karşılık vermek için onun gözlerine 20 -25 cm uzaklıktan bakmaya çalışın, çünkü bu mesafe bebeklerin görmek için odaklanabildiği en iyi uzaklıktır. Bebeğinizi yumuşak dokunuşlarla okşayın, ona sık sık gülümseyin, şarkı söyleyin ve onunla sohbet edin. Bunların hepsi bebeklerle iletişim kurabilmenin en iyi yollarıdır.Bebeğinizle konuşun. Onun tepkilerini seyredin ve cevaplarını bekleyin. Onun tepkilerini bilmek bebeğinizle daha sonra kurmak isteyeceğiniz iletişim için size yardımcı olacaktır, unutmayın. Bebeğinizin vücut dilini anlamaya çalışın, ellerini ve kollarını her sallayışında size bir şeyler anlatmak istiyor olabilir.Bebeğinizin hareketlerini takip edin. Ona bütün dikkatinizi verin ve çıkardığı en ufak sesi bile duymaya çalışın, size verdiği cevapları en ince noktasına kadar anlamaya özen gösterin. Bu davranışlarınızla bebeğinize iletişim becerilerini öğretmiş ve yaşadığı dünyayı nasıl anlaması ve nasıl yorumlaması gerektiğini ona öğretmiş olursunuz. Bebeğiniz beslenmesini tamamladıktan sonra onunla iletişime geçmeye çalışabilirsiniz, çünkü beslenme sonrası periyodu bebeğinizin kendini rahat ve hazır hissedebileceği en ideal anlardan biridir. Fakat bu konuda endişelenmeyin, çünkü birçok anne ve baba iletişim için ideal anları içgüdüsel olarak da bulabilme yeteneğine sahip!Ağlamanın bebeğinizin dil gelişimi için çok önemli olduğunu her zaman hatırlayın. Bebeğiniz konuşmaya geçmeden önceki dönemde ancak ağlayarak kendi ihtiyaçlarını karşısındakilere iletebiliyor. Bu nedenle bebeğiniz ağlarken ona kısa zamanda cevap vermeniz bebeğinizin size güven duymasına ve bağlanmasına yardımcı olacaktır.Erken Dinleme ve KonuşmaYıllar önce bebeklerin yeterince iyi duyamadıkları ve göremedikleri düşünülürdü. Ancak bugün biliyoruz ki konuşma ve dinleme aktivitelerine ne kadar erken başlanırsa bebeğiniz ve sizin aranızdaki bağ o kadar güçlü oluyor.Bebeğinizi dinlemek, bebeğinizle gittikçe geliştirdiğiniz ilişkinizde çok önemli bir role sahip. İlk günlerde sadece ağlamak olarak gördüğünüz bir aktivite ilerideki günlerde ?ben açımveya ben yalnızım ve ilgini istiyorumanlamına gelebilir. Bebeğinizi iyi bir şekilde dinler ve ne demek istediğini anlayabilirseniz onunla kuracağınız iyi bir ilişkinin temellerini atmış olursunuz.
Bebeğinizle Konuşma İpuçları?************ ?Bebeğinizle konuşurken sevgi dolu sözcükler kullanın. Ses tonunuza dikkat edin, pozitif şeylerden bahsediyor bile olsanız asla sert bir ses tonu kullanmayın. Yavaş yavaş konuşun ve konuşurken bebeğinizin yüzüne bakmaya özen gösterin, etrafta bebeğinizin ilgisini başka tarafa çekecek unsurlar bulundurmamaya çalışın.************ ?Bebeğinizle konuşurken sesinizi yükseltip alçaltarak ve farklı sesler çıkararak onunla iletişim kurmaya önem verin. Çoğu zaman insanların bir bebekle konuşurken otomatik olarak yaptığı bu konuşma türü bebeklerin ilgisini ve dikkatini çok daha kolay yakalamanızı sağlıyor.************ ?Konuşmalarınızda o anda ne yaptığınızı anlatmaya çalışın. Örneğin, ?şu anda bezini değiştiriyorumveya ?akşama yiyeceğimiz yemekleri hazırlamaya çalışıyorumgibi?Konuşmanızda bebeğinizin neler yaptığından da bahsedebilirsiniz. ?Şu anda kollarını ve bacaklarını salladığını görüyorum (bebeğiniz kollarını ve bacaklarını sallarken) ya da şimdi bana bir şeyler söylemek istediğini görüyorum (bebeğiniz sesler çıkarırken)gibi?************ ?Bebeğiniz biraz büyüdükten sonra onunla her şey hakkında konuşabilirsiniz. Örneğin, ?bugün, hava çok güzel, güneş gökyüzünde parlıyorveya ?senin karnın tok, şimdi yemek yeme sırası benim, ben de karnımı doyurmalıyım??************ ?Nesneleri isimlendirin. Özellikle bebeğiniz büyümeye ve bazı nesneleri işaret etmeye başladığı dönemde nesneleri isimlendirmeye başlayın. ?Bu senin oyuncak ayın, oyuncak ayını istiyorsungibiBirinci yılın sonunda, bebeğiniz sizin ona söylediğiniz birçok şeyi anlamaya başlayacak ve bazı küçük komutları uygulayabilecektir. Örneğin ?el sallaya da bardağı bana vergibi?************ ?Bebeğinizin konuşma girişimlerini küçümsemeyin ve asla onunla alay etmeyin, aksine onu konuşması için cesaretlendirin.************ ?Bebeğinizle beraber resimli kitapları okuyun. Kitap okuma aktivitesi bebeğinizle beraber yapacağınız paha biçilemez aktivitelerden biridir. Çünkü bu aktivite esnasında bebeğiniz kelime bilgisini artırır, dil ve dinleme yeteneğini geliştirir.************ ?Bebeğinizle beraber eğlenin. 8-12 aylık dönemde bebekler sık sık mırıldanır ve ?mama?, ?dadaveya ?babagibi basit sözcükleri çıkarırlar. Bebeğinizle konuşurken ona yönelerek konuşun, dil gelişimi ile ilgili herhangi bir başarı elde ettiğinde ise onu bol bol övün her ne kadar bebeğiniz kullandığınız kelimeleri anlamasa da!!!Önemli Tavsiye
************ ?Bebeğinizle iletişime geçmek için hiçbir zaman erken değildir.
************ ?Bebeğinizin vücut dilini takip edin ve onun cevaplarını bekleyin
************ ?Bebeğinizin dil gelişimde ağlamanın rolü çok önemli
************ ?Bebeğiniz büyürken onunla her konuda konuşunKaynak: www.bbc.co.uk BBC Parenting ( Listening and Talking)Kaynak : http://www.bebek.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
Offline
| |