sevgili hocamben 27 yaşında erkek bir hastayım benim yaklaşık 3 yıldır karın bölgemin sağ alt tarafında nokta şeklinde başlayan bir ağrım oluyor daha sonra bu ağrı aşırı derecede artıyor ve bir iki gün içinde karnıma yayılıyor.sonrada karnım kasılıyor ve belim bükülmüş bir vaziyette oluyorum ilk başladığı zaman ağrı biraz beni halsizleştirip ateşim çıkıyor.
doktora gittiğimde ilk başlarda apandisitten şüphelenilmişti fakat ultrasyondan sonra olmadığım anlaşıldı her gidişimde karın filmi çektirdim kan tahlili ve idrar tahlili yaptırdım ama sonuçları hep normal çıktı.daha sonra fmf yaptırdım oda normal
en son doktorlar kolonoskopi yaptırmamı söylediler tam kolonoskopi yaptırdım mikroskobik tanıda sonuç AKTİF KRONİK NONSPESİFİK REKTİT,AKTİF KRONİK NONSPESİFİK İLEİT
ayrıca endoskobik tanıda 1.derecede internal hemoroid,rektumda erozyonlar,t.ileumda aftöz ülserler görülmüştü
daha sonra üst batın ve alt batın mrg filmi çektirdim onda ise sonuç
spastik kolonla uyumlu tüm kolon segmentlerinde haustrasyon sayı ve derinliğinde artış izlendi (SPASTİK KOLON)
DEĞERLİ HOCAM ŞİMDİ METASPAZM VE DEBRİDAT KULLANIYORUM SİZCE BEN NE HASTASIYIM VE NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
07. 16:50:43
ilerumda aftöz ülserler görüldüğüne göre inflamatuar barsak hastalığı düşünülmelidir. crohn hastalığı açısından ek tetkikler yapılarbilir. tedaviye vereceğiniz tedaviye bakılabilir.fmf için kolçisine nasıl cevap verdiniz bilinmelidir.ağrılı dönemde akut intermitan porfiri için de testler yapılması iyi olur. 24 saatlik idrarda delta-ALA ve porfobilinojen testleri-sağlıcakla..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.