merhaba benim babama 3. seviye bobrek yetmezligi teshisi konuldu 62 yasinda 15 yildir tansiyon rahatsizligi var. ben neler yapabilicegim hakkinda bilgi almak istiyorum tskler..
Dr. Editor Saglikdanis
27.03. 21:28:45
3. seviye böbrek yetmezliği tabiri çok kullanılan bir tabir değildir.
böbrek yetmezliği kreatin klerenesine göre daha çok ifade edilir. daha önce sorun yok iken ani gelişen böbrek yetmezlikleri akut, yavaş ve belli bir zaman içinde gelişenlere kronik böbrek yetmezliği denir.
Kronik böbrek yetmezliğinin en sık sebepleri arasında hipertnaisyon, diyabet ve kronik pyelonefrit gibi sebepler gelmektedir.
Bu sebeplere yönelik tedaviler çok sıkı tutulmalıdır. hipertansiyon mutlaka kontrol altında tutulmalıdır. şeker düzeyi aynı şekilde. idar yolu infeksiyonlarıda etkin bir şekilde tedavi edilmelidir.
Belli bir aşamayı geçen böbrek yetmezliklerinde bu koruyucu önlmeler yanında protein ksııtlması ve esansiyal aminoasit denilen bazı aminoasitler takviye edilmelidir.
Hastalar nefroloji bölümlerinde aralıklarla kontrol edilmeli gerek görüldüğünde diyaliz tedavisine başlanmalıdır.
Diyaliz tedavisi gerektiren hastalardan uygun olanlar böbrek nakli yapılabilirler.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.