Merhaba.Ben 30 yasinda bir bayanim.Benim sorunum son bir iki yildir cok unutkanim.Ve surekli aglama istegim oluyor.Bazen butun gece agladigim oluyor.Bir nedeni olmasi gerkmiyor kendimi tutamiyorum.Cabuk yoruluyorum.Hayata dair beni mutlu eden cok fazla bisey yok.Kendimi degersiz hissediyorum.Sanki surekli basarili olursam sevilirim diye dusunuyorum.Ama eski motivasyonum da yok.Doktora gidin demeyin cunku kendimi ifade edemem.Ancak yazarak rahatladigimi hissediyorum.Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
Uzm.Dr. Öznur ORAN
31.03. 16:27:13
Merhaba.Ben 30 yasinda bir bayanim.Benim sorunum son bir iki yildir cok unutkanim.Ve surekli aglama istegim oluyor.Bazen butun gece agladigim oluyor.Bir nedeni olmasi gerkmiyor kendimi tutamiyorum.Cabuk yoruluyorum.Hayata dair beni mutlu eden cok fazla bisey yok.Kendimi degersiz hissediyorum.Sanki surekli basarili olursam sevilirim diye dusunuyorum.Ama eski motivasyonum da yok.Doktora gidin demeyin cunku kendimi ifade edemem.Ancak yazarak rahatladigimi hissediyorum.Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
Merhaba, yakınmalarınızı psikiyatrik açıdan değerlendirirsek depresif belirtiler ön planda denebilir. Fakat tirod bezinin az çalışması(hipotiroidi), B12 vit. eksikliği, vs. gibi durumlarda da benzer yakınmalar olabilir. Benim önerim önce iç hastalıkları uzmanı tarafından görülmeniz ve gerekiyorsa sonra psikiyatriye başvurmanız olacaktır.
Psikiyatrik görüşmelerde hasta fazla konuşmasa bile yardımcı olmak mümkündür. Bu nedenle "kendinizi ifade edememeniz" çok da önemli değil. Yardım almanız gerektiğini bilmeniz yeterli.
Sağlıklı günler dileğiyle
Dr. öznur Oran
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.