öncelikle tşk ederim böyle bir imkan sunduğunuz için..
1.5 yıldır evliyim,26 yaşındayım. adet düzenliği yaşıyorum (bekarkende yaşardım) 1.5 veya 2 ayda oluyorum.dr kontrollerine sürekli gidiyorum,3 ay önce korunmayı (prezervatif) bıraktık bebek istiyoruz. geçenlerde tekrar bir kontrole gittiğimde yapılan testlerde rahmin ve hormonların temiz olduğu fakat sağ yumurtalığımda 3-4 tane çok ufak olmak üzere kist olduğunu bunun düzensizlikten kaynklığını ve bebek olmasına engel olmadığını söyledi doktorum.fakat herhangi bir tedavi uygulamadı.benim sorum
bu kistler herhangi bir sorun çıkarırmı ilerde
cerrahi müdehale ile alınırsa hiç doğum yapmamış olduğum için hamile kalma şansım olurmu?
normal düzenli adet görenlere nazaran benim gibi 2-3 ayda bir adet gören insanların hamile kalma şansı çok mu azdır?
lütfen cevaplırırsanız çok memnun olurum,şimdiden tşk ederim.
Prof.Dr. Idris KOÇAK
15.03. 23:50:05
bu kistler çok küçük olur ve cerrahi olarak çıkartılmaz zaten gerek de yok sizin polikistik overiniz var bu bir hastalık değil yapısal bir durum gebe kalmaya engel değil. siz adetizin 15-25 günleri rasında progestan tablet sabah akşam bire tane alırsanız adetiniz düzene girer ve gebe kalmanızada yardımcı olur
geçmiş olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.