Hocam iyigünler.telefondan sizi rahatsız etmek istemedim.Hocam tetkiklerimi ve sintigrafimi çektirdim.sonuçlarımı mümkünse değerlendirebilirmisiniz? SİNTİGRAFİ
BULGULAR:intravenöz madde enjeksiyonunu takiben posterior pozisyonda böbreklerin 30 dk süre ile dinamik görüntüleri ile voiding sonrası statik görüntüleri alındı.
Her iki böbrek abdominal aorta ile eş zamanlı ve yeterli düzeyde perfüze olmaktadır.
Her iki böbrek verilen aktiviteyi zamanında ve yeterli düzeyde konsantre etmektedir.Sol böbrek alt loblateralinde hipoaktifdefektif ve medialinde hipoaktif alan izlenmektedir.
Her iki böbrek ekskresyon fonksiyonuna zamanında başlamakta ve dinamik takip boyunca yeterli düzeyde eksresyon izlenmektedir.
Sol böbreğin total fonksiyonuna katılımı %47,sağ böbreğin total fonksiyona katılımı %53 olarak hesaplanmıştır.
SONUCU[img]/images/smilies/tongue.gif[/img]erfüzyon,konsantrasyon ve ekskresyon fonksiyonları normal sınırlarda sağ ve sol böbrek. sol böbrek alt loblateralinde izlenen defektif alan skar dokusu veya yer kaplayıcı bir lezyon ile ilgili olabilir.Medialinde izlenen hipoaktif alan ise dilate pelvikalikseal sistem, kist vs. ile ilgili olabilir.
protenüri:760mg/gün
crcl:109ml/dk
hocam şu durumda ilaç kullanmam gerekirmi?şu an hiç ilaç kullanmıyorum.şimdiden çok TEŞEKKÜR ederim.
Doç.Dr. Zerrin BICIK
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.