yapılan kan ve tetkiler d dimer 250-500,beyaz küre 3.79,kırmızı küre 4.33,hemoglabin 12.2,hematokkrit 35.2,mpv 9.6,bilirubin total 1.3,idrar dansitesi 1030,rdw(ç)16.2,balgam kültürü candida spp,crp 1,rf 20,hdl kolestrol 3,kolestrol 225mg,trigliseridler 48mg,
hdl kolestrol 76 mg,3 aydır ani başlayan nefes darlığı yaşamaya başladım hala devam ediyor,ekomda eser mitral triküsipt ve aort yetersizliği çıktı,kardiyak pulmoner testimde solunum rezervlerim düşük çıktı ama ekoyla uyumlu değil,zor günler yaşıyorum,hala teşhis koyulamadı,akciğer tomografim akciğer sintigrafim normal çıktı,mide endoskopisinde gastrit,reflü ve ph 7.7 helikobakter çıktı,nefes darlığım psikoljik olmadı söylendi çünkü difüzyon testim 79 çıktı biraz düşükmüş,ne yapmam gerekiyor,saygılar...
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
03. 01:39:56
Biraz acele ve telasli yazmissiniz. Bana tekrar 2 ayri tarihte yapilan kan sayimlarini, D-Dimerlari, tum kimyanizi yazabilir misiniz? Genc yasta nefes darligi psikolojik degil ve nobetlerle geliyorsa astim arastirilir ancak birden baslayanlarda akciger embolisinden bahsedebiliriz. D-Dimer rakamlari yazdiginza gore yuksek (parantez ici ile kontrol edilebilir). Bu emboliyi destekler. Yakinda yasanmis gebelik emboliye davetiye cikarabilir. Dogum kontrol hapi, uzun sure yatakta yatiran hastaliklar baska nedenlerdir. Bir de varisler ve ozellikle toplardamar iltihaplanmalari risk olabilir. Kapaklarda eser yetersizlik tabloyu aciklamaya yetmez ancak supher var ise romatizmal kalp hastaligi arastirilabilir. Bunu ekoyu yapan dogrulayacaktir.Arter kan gazi sonuclarindan birkac taneyi yine yazar misiniz bana. ic hastaliklari yonetiminde gogus hastaliklari birlikte calisarak sonuca ulasabilir. emboli tanisi koymak her zaman kolay degildir. takipleri ihmal etmeyin.Gecmis olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.