Merhaba,
ben Sahin 34 yasindayim 73kg agirliginda 1.70 cm boyundayim.Almanya/hamburg da yasamaktayim. yaklasik 12 seneden beri Yüksek karaciger emzimleri ile mücadele ediyorum ve bir türlü muaffak olamiyorum.Suan cok caresizim.Doktorlarim da tabiri caizse sifiri tüketmis durumdalar. Bir müddet Cölyak dendi yapilan biopsi sonucu fos cikti.Simdilerde ise NASH diyorlar. Oysa ben asiri yagli, sekerli, tuzlu yiyecekler den kaciniyorum hafta da bir gün 1 saat kosuyorum Sigara ve Alkol hic kullanmadim.emzimler hep bu civarlar da: GGT:260, GOT:37,GPT:77 MCH:33,MCHC:37, Triglyceride:93,Chlosterin:213 Bana artik gina geliyor ne olur bi yol, bi care gösterin. Yoksa bu genetik ve dolaysi ile benim degismez bi kaderim mi acaba?
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
28.03. 23:22:33
Karaciğer enzim yüksekliği sebepleri arasında
virüsler HBV, HCV gibialkolNASHilaçlar, toksinler , bazı bitkisel takviyeler
alfa 1 antitripsin eksikliğihemokromatozizwilson hastalığı
Primer bilyer siroz
otoimmun hepatitgibi bir çok sebep vardır. bunların tümü araştırılmalıdır. sebep bulunuduğunda ona yönelik tedavi yapılmaldır. tetkikler içinde gerektiğinde karaciğer biyopsisi de olmaldır.
bu arada karaciğerin kendini yenileme gücü olduğunu da unutmayın. ALT yüksekliği karaciğerde bir iltihaplanmayı gösteriyor. ancak karaciğerde bir yandan kendini yenileleyebilmektedir. hiçbir sebep bulunamasada karaciğeri az çok koruyan ilaçlarda var. ileriki yıllarda bunlara yenileride eklenecektir. bu yüzden moralinizi bozmayınız.
sağlıcakla..<br style="font-weight: bold;">
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.