DEĞERLİ HOCAM..BU SATIRLARIMI KESİNLİKLE ŞAHSINIZ İLE İLGİLİ OLARAK YAZMIYORUM...AMA BİR HASTA YAKINI OLARAK YAŞADIKLARIMI,NASIL ÇARESİZ KALDIĞIMI,HASTAMIN DURUMU HAKKINDA İYİ VEYA KÖTÜ BİR HABER ALABİLMEK İÇİN..ASİSTAN DOKTORLARA YALVARAN GÖZLER İLE BAKTIĞIMI...NETİCE ALAMADIKÇA ÇARELER ARAMAK ZORUNDA KALDIĞIMI..REFARANS İÇİN HASTAHANEDE ÇALIŞAN BİR DOKTOR BULMAM GEREKTİĞİNİ...VE REFARANS İÇİN TÜM TANIDIKLARIMI ARAYARAK HASTANEDE TANIDIK BİR DOKTOR İSMİ OLUP OLMADIĞINI EĞER VARSA O TANIDIK DOKTORUN KAPISINI TIKLAYARAK HASTANIN ADINI VEREREK..SON SAĞLIK DURUMUNU ŞANSIM VARSA ÖĞRENEBİLİYORUM.YOKSA..BAŞINİKİ ELİN ARASINDA ÇARESİZCE BEKLYORSUN..ACİL TIPTA ASİSTAN DOKTORDAN,O KADAR SERT TEPKİLER ALIYORSUNKİ..UZMAN DOKTORUN YANINA YANAŞMAN,SORU SORMAN İMKANSIZ..DİĞER TÜM BÖLÜMLER İÇİNDE BU YAZDIKLARIM GEÇERLİDİR...BEN EMEKLİ EMNİYET MENSUBUYUM..BİZDE BİR KURAL VARDIR VE EĞİTİMİ VERİLEN TOPLUM PİSİKOLOJİSİ ÇOK ÖNEMLİDİR...EĞER DOKTORLARIMIZ..TEDAVİSİ YAPILAN HASTANIN..İLGİLİ YAKINLARI VARSA..HASTANIN VE HASTALIĞIN DURUMU HAKKAINDA AÇIKLAYICI BİLGİ VEREREK HEM HASTA YAKINLARINI RAHATLATARAK ORTAMI GERMEKTEN KURTARIR HEMDE KENDİ İŞLERİNİ DAHA İYİ YAPMA OLANAKLARINA SAHİP OLUR KANAATİDEYİM...FAKAT ÖZEL BİR HASTANEYE GİTTİĞİNİZDE BU BAHSETTİĞİM OLAYLAR İLE KARŞIAŞMIYORSUNUZ...NEDEN ÇÜNKÜ O HASTANENIN İSMİNİN BAŞINDA DEVLET KELİMESİ YOK..NİHAYET PARANIZ İLE TEDAVİ OLUYORSUNUZ...DOKTORUNUZDA SİZE ONA GÖRE İLGİ GÖSERİYOR...SAĞLIK BENCE PARASI OLANA AYRI,OLMAYANA AYRI UYGULANIR DİYE BİR KAİDE YOKTUR SANIRIM...SİZN KANALINIZ İLE TÜM DOKTORLARA SESLENİYORUM............LÜTFEN.....LÜTFEN....LÜTFE N....HASTA VE HASTA YAKINLARINI HOR GÖRMEYİN...ONLARI AZARLAMAYIN...ONLARIN SORULARINI MENFİ,MÜSBET CEVAPLAMAYA ÇALIŞIN...O KİŞİLERİN O ANDAKİ PİSİKOLOJİLERİ ÇOK BOZUKTUR....ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANMASIN...SİZLER HASTALARIN DURUMLARINA ALIŞIK OLABİLİRSİNİZ,ÇÜNKÜ DEVAMLI BU TABLO İLE KARŞI KARŞIYASINIZ...AMA HASTA VE HASTA YAKINLARI..BAŞINA GELİNCE SİZİN ALIŞIK OLDUĞUNUZ BU TABLOYA DAHİL OLUYOR....ORTAMI BULMAK SİZİN ELİNİZDE...DOKTORA VERİLECEK EĞİTİMDE...BİR GÜN HASTA YAKINI OLURSANIZ..YAZDIKLARIMDAN NE KADAR HAKLI OLDUĞUMU GÖRECEKSİNİZ..FAKAT YAZIMIN BAŞINDA BELİRTTİĞİM GİBİ DOKTOR OLDUĞUNUZ İÇİN REFARANSA İHTİYACINZ OLMIYCAK...ÜZÜNTÜ VE SIKINTIYI EN AZ ŞEKİLDE ATLATACAKSINIZ.....TÜM DOKTORLARA SAYGI DUYUYOR VE SİZLERİ GÖNÜLDEN SEVİYORUM..SAİT GÜL.İZMİR
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
02. 04:27:39
Degerli, hasta, degerli hasta yakini, degerli insan, degerli insanoglu, Bir yonu ile coklarini uzaklara gitmeye zorlayan davranis patolojilerinden uzak degil bu yazdiklariniz. Bu websitesinin amacina uygun olup olmadigindan emin olmamakla beraber kiymetli buldugum icin yazilanlari, onemsendiginizi bilmenize bir parca merhem olabilir mulahazasi ile birkac satir yaziyorum.Dusuncelerim miyop olabilir belki bana gore ancak saniyorum insanimiz ne kendi degerinin farkinda ne de baskasinin. Yuzyilimiz -veya binyilimiz- anlasilamamanin veya yanlis anlasilmanin talihsizligini yasiyor. Hem bu ayni ortamdaki pekcoklarini da tesiri altina aliyor.Fakultede ihtisas yillarinda vizit verdigim bir hocaya sorumsuz bir meslektasimin diyabet yarasi ayaginazamaninda gelmemesinin talihsizligini hangi kibar -uygun-kelimelerle analatacagimin sikintisini hissederken sanki o herseyden haberdarcasina bana -kadirsinas ne demek-diye sordu. Kimi yine yeni jenerasyon kalabaliktan alaysi gulumsemelervarken O, belki bu gun bu soruyu siz sorarken benim o ani hatirlayarak bu gun bunu Sizinle paylasmama firsat vermis oluyordu.Ulkemden ayrilmadan once bir ilkokul ogretmenine saniyorum insanlarin daha mutlu, uretken, saglikli olmalari icin su 3 sey gerekiyor dedim. Bunlar 1. Kiskancligin yani hasedin ders kitabi olarak okutulmasi ve tarihcesinden bahsedilmesi ve fenaliklari, 2. astronominin mufredata sokulmasi, bu belki biz insanoglunu uzaydan bakmaya ve sig dusunce insani olmaktan kurtarabilirdi, 3. Neden insanliga malolmus buyuklerin hayat hikayelerini kucuklere ezberlet miyoruz? rol model alabilir hatta daha iyisini yeni kusaklar kendileri de yapabilirlerdi.... Bana gore Sizin ilgilendiginiz vazifesinas olmak, is ahlaki sahibi olmanin temel taslari da atilmis olurdu.Insanligin ve hususiyle en yakinlarimizin buyuk bir psikolojik sinav verdigi bir donemden geciyoruz. sinavda muzaffer olmak bedel odemeye bagli. Bu ise sevmeye, kosulsuz sevmeye, saymaya kosulsuz saymaya bagli. Tum bunlari yapabilmek icin guzel dusunmek gerek. Guzel dusununce hayatttan da zevk almak mumkun.Insanimiz guzel insani kesfedecek. Ona hakkaniyet nazarinda kiymet verecek ve sahip olacak. kucuk seylerin hesabini yapmayacak. O vakit belki burada baska seyler yaziyor olacaktik.Dilerim zaman israf edilmedi...Guzel bir 2009 yili diliyorum.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.