mrb yusuf bey..öncelikle 22yaşindayım.yapılan endoskopi sonucu reflüyle birlikte helicobacter pylori ve barrett özafagus tanısı kondu.helipak kullım,şimdide lansoprola devam ediyorum.ilk sorum,hangi aralıklarla endoskopi yapılması gerektiği??diğer sorunum makattan kan gelmesi..1sene önce dahiliye bölümünün isteğiyle gastroenteroloji uzmanı tarafından kolonoskopi yapıldı ve anal fissür tanısıyla genel cerrahiye yönlendirildim.doktorum kolayca geçebileceği söyleyerek fitil ve krem verdi ancak geçmezse ameliyat ederiz dedi.o günden beri lifli gıda ve sıvı tüketimimi artırdım.ilk günleerde şikayetlerim ilaçla azalsada,gittikçe artmaya, son günlerde çok daha fazla kanama olmaya başladı.acı hissi de var[img]/images/smilies/frown.gif[/img]açıkçası doktorun tek seçenek olarak ameliyatı tercih etmesi bni ürkütmüştü..napmalıyım?şimdi başka bi hastaneye gitsem ilk hangi bölüme müracaat ediceğimi de bilemedim??yardımcı olursanız çk sevinirim.şimdiden çok teşekkürler..
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
25. 07:42:06
sayın üye,
reflü için:
barret özofagus tanınız patoloji ile mi kondu. beraberinde hiatal herni varmıydı?
yaşınızın genç olması nedeni ile sürekli ilaç tedavisi yerine reflü cerrahisi değerlendirilmesi uygun olur. tabii böyle bir karar öncesi, 24 saat ph metre çalışması dahil tanınız netleşmeli.
barretde kesin kural yok ancak ilaç tedavisini seçiyorsanız yılda bir mümkünse kromoendoskopi olan bir merkezde endoskopi yaptırın.
makatda kanama için;
fissürde ana sorun kabız kalmak ve anal kanalın fissür nedeni ile giderek daralmasıdır.
günlük 3-4 litre su almanız, bazı fitil krem ve ılık oturma banyoları, sabahları olsun olmasın mutlaka tuvalete dışkılama için oturmanız (sabah kahvaltıdan önce veya sonra bağırsaklar en iyi çalışır) fayda edecektir. gerektiğinde bir iki ay kabızlık giderici ilaçlar kullanın.
tüm bunlarla sorun hallolmuyorsa genel cerrahi bölümüne başvurun, botoks tedavisi ve cerrahi seçenekler arasındadır.
sitemizde üye doktorlardan Alaattin Öztürk Hocamızın sayfasından bu konuda yazısınıda okuyunuz.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.