Şişmanlık ve sağlıksız beslenmeyle desteklenen karizma dönemi çok eskilerde kaldı. Artık dengeli bir vücuda sahip, sağlığına özen gösteren insanların artması dünya toplumlarında daha güçlü bir bakış açısı yaratmaktadır.
Sağlıklı yaşam akımının yoğunlaştığı şu günlerde yaz mevsiminin de yaklaşmasıyla kısa sürede sonuç alınacak, bölgesel yağların verildiği, kasların meydana çıktığı vücutlar meydana getirmek için paranızı, zamanınızı ve hayallerinizi kaybetmeyin. Sonuç alacağımız daha uzun zaman dilimleri içine yayılmış köklü çözümlere ulaşmak için bilimsel veriler ışığında hayat boyu sağlıklı ve mutlu yaşayabiliriz.
Kaç kilo vermeliyim?
Kilonuz egzersiz bilimcileri açısından çok belirleyici bir unsur değildir. İnsanların kiloları değil yağ ve kas oranlarının dengeli dağılımı önem taşımaktadır. Siz 20 yaşınızdaki kilonuza erişmek için 10 hatta 15 kilo verebilirsiniz, fakat verdiğiniz bu kilolar yağsız vücut kitlesi dediğimiz kas kitlesinin kaybından meydana gelmiş bir süre sonra geriye yağ kitlesi olarak alınacak kilolardır. Sizler vücudunuzdaki yağ kitlesinden şikayetçi olduğunuz için diyet yaparken kaslarınızı kaybediyor daha sonra da bu kiloları geri alarak hem bazal metabolizmanızı yavaşlatıyor, hem de sağlığınızı kaybediyorsunuz. Hiçbirimiz şu insanın vücudu çok güzel çünkü 53 kilo demeyiz. Çünkü insanların kiloları değil yağ ve kas oranlarının dengeli dağılımı önem taşımaktadır.
Bu diyette vücudumu güzelleştireceğim
Bir vücudun görüntü olarak incelenmesi doğru beslenme programıyla mümkün olabilir. Yalnız zayıflayınca kaslarınızın ortaya çıkacağına, şekilli bir vücuda sahip olacağınıza inanıyorsanız yanılıyorsunuz. Doğru beslenme programıyla sadece vücudunuzun, şekil aynı kalarak incelmesini sağlayabilirsiniz. Gelişmesini istediğiniz, diri ve sarkmayan vücuda sahip olabilmek için ağırlık egzersizleri yapmanın büyük önemi vardır. Genel olarak, ağırlık çalışmalarıyla beraber uygulanacak kardiyovasküler (yürüme,
, kürek) çalışmaları, vücudun şekillenmesini ve doğru gıda alımıyla birikmiş yağların kullanımını hızlandırır.
Diyet mi, dengeli beslenme mi?
Günlük hayat içerisinde düşünmeniz ve karar vermeniz gereken o kadar çok olay oluyor ki, insanlar beslenmelerinde bu stresten uzaklaşmak, rahatlamak için canının istediği gıda maddelerini gereğinden fazla yiyerek sağlıksız bir beslenme uygulamaktadırlar. Daha sonra sağlıklarındaki ve görsel olarak meydana gelen bozulmalardan dolayı diyet yapmaya başlıyorlar. Sağlıklarını geriye kazanıncaya kadar veya kendilerini iyi hissedinceye kadar o diyeti uyguluyor daha sonra düzensiz beslenme programına geri dönerek sağlıksız beslenmeye dönüş yapıyorlar. Beslenme biçimini belirlerken bir beslenme uzmanına danışarak doğru ve dengeli beslenmeyi öğrenirsek hayatımız boyunca diyet yapmamıza gerek kalmadığı gibi canımızın istediği gıda maddelerini de dengeli bir biçimde tüketmekte özgür olabiliriz.