merhaba..ben ceren kasapoğlu 39 yaşındayım.16 yuldır bel ağrısı çekiyorum.4 kere fizik tedavisi oldum şu anda hastalığım artarak devm ediyor.günlük hayatımdaki işlerimi yapamaz hale geldim.yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim..en kısa zamanda sorumu yanıtlamanızı bekliyorum..aşağıda yazdığım tomografi sonucum..en ince ayrıntısına kadar yazdım.saygılarımla...
inceleme sonucu T5-L1 arası 5mm kesit kalınlığında ve L3-S1 disk mesafelerini kapsayacak şekilde pre-kontrast aksiyal planda elde edilmiştir.Kesite dahil alt thorakal vertebralarda osteofitik dejeneratif değişiklikler izlenmektedir.Muhtemel T1 verteba korpusunda milimetrik boyutta kemik adacığı ile uyumlu olabilecek dens görünüm dikkati çekmiştir.Spinal kanal genişliği ve izlenebildiği kadarıyla spinal kord doğaldır(klinik şüphe halinde kord patolojisi düşünülüyoarsa MR inceleme uygun olacaktır).
L3-L4 ve L5-S1 seviyelerinden geçen kesitlerde intervertebal disklerin konfigürasyonu normaldir.Tekal keseye bası izlenmiştir.Nöral foramenler açıktır.
L4-L5 seviyesinde tekal keseye ventralden hafif bası etkisi olan.foraminal daralma ve belirgin kök basısı oluşturmayan posterior anüler disk taşması izlenmiştir.
Ligamentum flavumlar doğaldır.Kesitlere dahil paravertebral yumuşak doku planları normaldir.
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
27. 00:27:09
Bel ağrılarının gerçekten sayılmayacak kadar çok nedeni vardır. AMa sizin ağrılarınızın kronik ağrı, ağrı hastalığı haline dönüştüğü anlaşılıyor. Büyük olasılıkla kronik mekanik bel ağrısı sorunu ile karşı karşıyasınız. Ama muayene olmadan bu anlaşılamaz. Kronik ağrılarda tedavi yeni başlayan ağrılar gibi yapılmaz. Tomografi raporunuza göre bu ağrınızı açıklayacak önemli bir omurga sorunu gözükmüyor. Ama bu hastalığınızın olmadığı anlamına gelmez.Kocaelinde Tıp Fakültesi Hastanesine gitmenizi ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bölümünde öğretim üyelerine muayene olmanızı öneririm.Prof. Dr. Vural Kavuncu www.vuralkavuncu.com
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.