yaklaşık 1,5 aydır göğsünde bir ağrı duyoyorum bazende yanma oluyor ve ğeğirme.kardiyolojiye gittim ekg,ekokardiyoğrafi ve efor testi yaptım sonuçlarda bir anormallik yok denildi.daha sonra dahiliye uzmanına gittim akciğer grafisi ve mide grafisi çektirdim sadece gastrit var denildi ve bazı ilaçlar verildi.gaviscon ve kas gevşetici hap.ancak göğüs ağrılarım hala devem ediyor ama eskiye nazaran biraz hafiflemiş olarak.ağrı daha çok iman kemiği üzerinde.bu ağrılar eklem ağrısı olabilir mi?göğüs eklemlerimde bazen bir kıtırtı duyoyorum.ayrıca iman keiği civarında bir şişlik tam emin değilim ama öyle hissediyorum.belkide internetten araştırmalarımda aklımda kaldı.yaş30 erkek.cevabınızla beni aydınlatacağınızı umuyorum.
Dr. Editor Saglikdanis
30.03. 23:16:19
sizde özofajiyal reflü hastalığı dışlanmalıdır?
ağrıyan yerinize basnakla ağrı artıyormu? değişmiyor ve içerilerde bir ağrımı?
basmkala ağrıda artma var ise kosta grafisi iki yönlü çakilebilir.
derinde ve basmakla değişmeyen bir ağrı ise gastroskopi yaptırınız. oda normal gelirse ph metre çalışması tanıyı koydurabilir.
ancak reflünün basit testi olan deneme tedavisi de bir yoldur. bir proton pompa inhibitörü sabah akşam yemeklerden bir saat önce alarak beş günce şikayetleriniz belirgin azalıyorsa yine reflü lehine alınabilir.
ancak emin olmak için (imkan var ise) ağrılı dönemde gastroskopiyi öncelikli öneririrm.
sağlıcakla...
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.