Dr bey öncelikle geçen soruma bu kadar çabuk yanıt verdiğiniz için çok teşekkürler, dolgu ve ortodontik tedaviyi sormuştum,
Dişimdeki ağrı dediğiniz gibi gece uyanmama sebep oldu fakat sorun 20yaş dişimde değil yanındaki iki dişin arasındaki bölgede; dolgu işleminden sonra tam da orada bir kanama olmuştu hatta doktorum da anlam verememişti, acaba bundan mı kaynaklanıyor?
Daha önce hiç yaşamadığım şekilde sıcak ya da soğuk birşey yiyip içtiğimde bu ağrı tavan yapıyor, zonklama da oluyor, çiğneme esnasında zorlanıyorum ve dediğim bu iki diş fazla çürük de değildi 20yaş dişinin yanında oldukları için az çürük de olsa tek seferde olsun demiştik durum bu.
Açıkçası 3 dolgu için verdiğim ücret bütçemi biraz zorladı ve kontrole gittiğimde neyle karşılaşacağımı bilmediğim için size soruyorum böyle bir sorun nasıl giderilebilir?dişime kalıcı bir zarar verir mi? ve benim tekrar ödeme yapmam gerekir mi? cevap verirseniz çok sevinirim,iyi çalışmalar.
Uzm.Dr. Kıvanç KARADAYI
09. 21:57:04
Anlattığınız kadarıyla dişinize enddontik tedavi (kök-kanal tedavisi) yapılması gerekiyor. Ancak yine de klinik ve radyolojik değerlendirilmenizin yapılması gerekiyor. Dolgu sırasında oluşan kanama büyük olasılıkla dişetinizden kaynaklanmıştır. ücret konusu tamamen doktorunuzla baştan yapmış olduğunuz anlaşmaya bağlıdır. Bu nedenle ilerde yanlış anlaşmalara meydan vermemek adına her tedavi protokolünün yazılı yapılmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Ancak kanal tedavisi ve dolgu farklı farklı ücretlendirilen tedavi protokolleridir.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.