Erkek:
Bir öğretmen olarak sizin yardımınıza ve yorumlarınıza ihjtiyacım var.
BİR GECE AŞIRI DERECEDE KARIN ŞİŞLİĞİ İLE UYIM. VE DAHA SONRA SABAH KARIN AĞRISI İLE DOKTORA GİTTİM. MİDE VE BAĞIRSAKLARDA GAZ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. VE KAN TAHLİLİ YAPTIRDIM. SONUÇ;
HBsAg 0.25 0.0-1.0
Anti HBs 0.0 0.0-12
Anti HCV 0.10 0.0-1.0
Anti HIV 0.21 0.0-1.0
Glukoz ( AKŞ ) 95 75-115
Üre 31 17-43
Kreatin 1.02 0.2-1,25
AST 20 10-37
ALT 29 10-37
Kolesterol 190 110-200
Trigliserid 193 0-200
HDL Kolesterol 32 40-60
LDL 124 60-130
BU SONUÇLARA VE ULURASYON DFA EKLENDİ. SONUÇARDA İSE ŞU İFADELER YER ALMAKTADIR.:
KARACİĞER: boyutları normal olup konturları düzgündür. parankim ekojennitesi normaldir. belirgin sınır ve eko farkı veren solid veya kistik kitle lezyonu izlenmedi. portal ve hepatik ven kalibrasyonuları normal olup lümenleri anekoik görünümdedir.
SAFRA KESESİ VE YOLLARI: kese boyutları ve duvar kalınlığı normaldir. lümen içinde taş, kitle izlenmedi. İntra ve ekstrahepatik safra yolları normaldir.
pankreas: BAŞ VE KORPUS KESİMİ NORMAL OLUP KUYRUK KESİMİ GAZ ARTEFAKTI NEDENİYLE DEĞERLENDİRİLEMEDİ.DALAK: boyutları normal olup parankimi homojendir. parankim içinde yer kaplayan solid ya da kistik lezyon izlenemediş.
BÖBREKLER. bilateral böbrekler lokalizasyonları, boyutları, konturları, parankim kalınlıkları, parankim ekojeniteleri ve pelvikaliksiel yapıları normaldir. taş veya obstrüksiyon bulgusu rastlanamadı.
BÜYÜK DAMARLAR VE PARAAORTİK ALAN: abdominal aorta kalibrasyonnu normal olup lümeni anekoik görünümdedir. İntraabdominal serbest sıvı izlenmedi.
daha sonra ise şu tetkikler yapıldı.
BİYOKİMYA:
ALKALEN FOSFATAZ 83
SGOT (AST) 21
SGPT (ALT) 30
DİREKT BİLİRUBİN 0.08
AMİLAZ 27.71
HEMATOLOJİ:
RBC 5.30
HGB 16.5
HCT:46.1
MCV:87.0
MCH:31.1
MCHC:35.8
RDW:12.1
PLT: 199
MPV: 7.8
PCT:0.155
PDW:16.3
WBC :6.6
NE:63.5
LY29.3
MO: 5.8
EO 0.4
BA: 1.0
NE :4.2
LY:1.9
MO:0.4
EO: 0.0
BA: 0.1
SEDİMENTASYON 60 : 4
SEROLOJİ
CRP : 1.03
HORMON
TSH : 2.27
MİKROBİYOLOJİ-SEROLOJİ
GAITADA GİZLİ KAN NEGATİF
BRUCELLA LAM AGLÜTİNASYON NEGATİF
ASİDO REZİSTAN BOYAMA NEGATİF
bu tetkiklerden sonra ise akciğer filmim çekildi. ve hiç bir şey çıkmadı. sorun şu. yine karın şişliği ve aynı zama zayıflık yaşıyorum aşırı kilo kaybım olmasa da biraz zayıfladım . Doktorun söylediğine göre hiç bir şeyim yok. Yalnız parmaklarımda tırnaklarımın gerisinde hafif bir şişlik var. gece yatarken nefesim kesiliyor sanki ve uykudan uyanıyorum. hafif dereceyle ölçülmesede vucüt sıcaklığımda artış olduğunu hissediyorum. kafmın üstünde zaman zaman karıncalanma ve ağrı hissediyorum . bundan 1 ay önce ise gözümde sürekli devam eden 2 hafta süre ile seğirme olmuştu. Nerolojik bir rahatsızlıktan korkuyorum. siroz, kalp rahatsızlığı falan düşünüyorum. bu tahlillere gçöre bir şeyim var mı yoksa panik atak noktasında bir pisikolog yardımı almalımıyım? Karın ağrısının kalp ile ilgisi veya parmaklarımın şişliğinin kalp ile ilgisi var mıdır?
Ayrıca zayıflama olmama rağmen belimde şişkinlik var, sanki yağlı bir görünümde ve vücut yapımın şekli bozuldu
teşekkür ederim.
Uzm.Dr. Burak ERER
08.05. 11:33:50
Sayın hasta,
Şikayetlerinizin Romatolojik hastalıklar ile ilgili olup olmadığı konusunda bir Romatologa başvurmanızfaydalı olabilir. Parmaklarınızdaki şişliğin eklem kaynaklı olup olmadığının muayene edilmesi ve gerekli ek tahlillerin araştırılması düşünülebilir. Karın şişliğinizin FMF denilen tekrarlayıcı,şiddetli göğüsve karın ağrıları ile birlikte ateşin eşlik ettiğikalıtsal bir hastalığa bağlı olduğunu düşünmüyorum. Ancak ayrıntılı ek tetkiklere ihtiyaç duyulabilir. Geçmiş olsun dileklerimle...
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.