Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

İkinci trimester

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri İkinci trimester Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bu dönem 14. ve 26 . gebelik hafatası aralığını oluşturur.Artık gebelikde rahat edeceğiniz dönemdir.Gebeliğin erken döneminde ortaya çıkan şikayetlerin önemli bir kısmı kaybolmuş ve vücut gebeliğe uyum sağlamıştır.14.Hafta Annede; -Gebelik hormonlarınız bu gebelik haftasında artık maksimum seviyeye ulaşmışlardır ve daha ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

İkinci trimester

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-04-2010, 10:48 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart İkinci trimester





Bu dönem 14. ve 26 . gebelik hafatası aralığını oluşturur.Artık gebelikde rahat edeceğiniz dönemdir.Gebeliğin erken döneminde ortaya çıkan şikayetlerin önemli bir kısmı kaybolmuş ve vücut gebeliğe uyum sağlamıştır.14.Hafta



Annede;



-Gebelik hormonlarınız bu gebelik haftasında artık maksimum seviyeye ulaşmışlardır ve daha fazla artış göstermezler. Bu da bulantılarınızın ve yorgunluk hissinizin kaybolacağı, kendinizi daha rahat hissedeceğiniz anlamına gelir.



-Her ne kadar rahat bir dönem desek de yorgunluğunuz sürüyorsa istirahat etmeye devam etmelisiniz.



-14. haftadan itibaren progesteron hormonunun etkisiyle,tüm düz kaslarda oluşan genel gevşeme nedeniyle,bağırsaklarda bundan nasibini alır ,kabızlık şikayetleri görülebilir. Büyüyen rahiminizin kalın bağırsak üzerindeki baskısı da bu şikayeti artırabilir,



-Tansiyonda düşme olabilir,



-Cinsel arzuda artma olabilir,



Bebekte;



-Artık bebeğiniz, tamamen bir insan görünümünde.



-Kaslardaki güç gelişimine bağlı olarak kafası öne eğik değil.Zaman zaman kafasını dik tutabiliyor.



-Bebeğiniz artık ellerini kullanabiliyor.



-Artık tüm besin ve oksijenini plasentası yardımıyla sizden alıyor.



-Bu hafta sonunda bebeğinizin boyu 10 cm. ve ağırlığı tam 45 gram!



15. Hafta



Annede;



-Elinizi karnınıza götürdüğünüzde rahminizi, top gibi hissedebilirsiniz.



-Memelerden halk arasında ?ağızda denilen bir sıvı gelebilir. Bu normal bir durumdur.



-Bol su içmelisiniz,



Bebekte;



-Bebeğinizin saçları çıkmaya başlar



-Parmağını emmeye başlar, bu durum anne karnındaki bir refleksidir,



-Bu dönemde bebeğin cildi oldukça incedir ve deri altında damarlar görülebilir.



-Bu hafta sonunda bebeğinizin boyu 12 cm. ve ağırlığı tam 74 gram!



16. Hafta



Annede;



-Damarlarınızdaki toplam kan miktarı tüm gebelik boyunca, gebelik öncesine göre %40-50 oranında artar. Bu artış gebeliğin en erken dönemlerinde başlar ve 16. haftada hızlanır. Kan miktarının bu kadar artmış olması burun tıkanıklığı ve burun kanaması gibi belirtilere neden olabilir.



-Artan kan hacmi büyüyen bebeğinizin ihtiyaçlarının karşaılanması açısından önemlidir. Bu nedenle kalbiniz daha çok çalışır.



-Bacaklarda varis gelişebilir,



Bebekte;



-Bu haftada gözler ve kulaklar bebek doğduğunda bulunacakları son yerleşim yerlerine gelirler.Benzer şekilde kulaklar da son pozisyonlarını almışlardır.



-Göz kırpma gibi basit refleksler gelişmeye başlar. -Barsaklarda mekonyum adı verilen fetal dışkı birikmeye başlamıştır. Bu dışkı benzeri yapı fetusun yuttuğu amniyon sıvısı, dökülen hücreler ve sindirim sistemi salgılarından oluşur. Macun kıvamında koyu renkli bir yapıdır.



-Sinir lifleri onlara özelliklerini veren myelin ismindeki madde ile kaplanmaya başlar. Myelin sinir iletimi için son derece önemli bir maddedir.



-Dolaşım sistemi tam anlamı ile fonkisyonel olmuştur.



-Bebeğin plasentası yaklaşık fetus kadardır. Göbek kordonu sistemi olgunlaşmaya başlar.



-Ultrason altında bebeğin hıçkırdığı saptanabilir. Bu solunumun başlama işaretlerinden biridir.



-Bu haftanın diğer bir ilki de bebekteki ışık refleksinin ortaya çıkışıdır. Artık beğiniz teorik olarak ışığa tepki verebilir.



-Bu hafta her açıdan oldukça önemlidir. Bir kere anne ve baba adaylarının en çok merak ettikleri konuların başında belki de ilk sırada gelen bebeğin cinsiyeti bu haftada açıklığa kavuşur. İyi bir ultrason cihazı ve deneyimli bir göz 16. haftada bebeğin cinsiyetini çok büyük bir olasılıkla saptar.



-Yine bu haftada down sendromu açısından son derece önemli olan üçlü tarama testi yapılabilir. Bu test için ideal zaman aralığı 16-18. haftalardır.



-Tecrübeli anne adayları bebeğin ilk hareketini bu haftada hissedebilirler. Ancak hareketin hissedilmemesi anormal bir durum olduğu anlamına gelmez.Bebeğin kasikemik gelişimi arttıkça bu hareketlerin anne tarafından farkedilmesi kolaylaşır.



-Bu hafta sonunda bebeğinizin boyu 17 cm. ve ağırlığı tam 110 gram!



17. Hafta



Annede;



-Rahiminiz göbek deliği seviyesine ulaşmak üzere ve bunu elinizle hissedebilirsiniz.



-Geçen hafta üçlü testinizi yaptırmadıysanız bu hafta ya da en geç 18. haftanın sonuna kadar yaptırmalısınız.



-Üçlü testte risk çıkan anne adaylarına, ya da başka nedenlerle Down sendromu veya nöral tüp defekti yüksek olan anne adaylarına 16-18. gebelik haftaları arasında amniyosentez önerilir.Böylece kesin tanı konur.



******-Bebeğin büyüme hızının artmasına bağlı olarak, sizinde kilo artışınız bir miktar hızlanacaktır. Bu haftaya kadar 2,5-5 kilo arasında almış olmanız normaldir.



******Bebekte;



-Artık bebeğin cilt altındaki yağ depoları yavaş yavaş dolmaya başlar.



-Bu bebeğinizin hızlı büyüme evresine girdiğinin belirtisidir.



-Bebeğin tüm organ sistemleri fonksiyoneldir.



-Ayrıca içinde yüzdüğü amniyon sıvısını akciğerlerine çekmekte ve geri vermektedir. Bu ilkel solumadır. Bebeğin doğum sonrası normal nefes alıp verişini sağlayacak sistemlerin olgunlaşması için gereklidir.



-Kalbi ise inanılmaz bir eforlarla sürekli kan pompalamaktadır.Günde 30 lt. kan pompalar!



-Bu hafta sonunda bebeğinizin boyu 18 cm. ve ağırlığı tam 150 gram!18. Hafta



Annede;



-Ani hareketler yaptığınızda,vücudnuz bunu eskisi gibi kolay tolore edemez ve tansiyon düşmeleri olur.Baş dönmesi ve bayılma hissi gibi şikayetlerin nedeni budur.



-Bebeğinizin kemikleri sertleşmeye başlarken sizinde yeterli kalsyum almanız çok önemlidir.Yoksa kemiklerinizden kalsiyum çekilmesi söz konusu olabilir.



Bebekte;



-Bebeğin****** kemiklerinin büyük bir kısmı hala lastik sertliğinde ancak giderek sertleşiyor ve doğumdaki halini alıyor.



-Anne karnındaki bebeğin uyanık olma ve uyuma periyodları vardır. Uyku-uyanıklık durumuna göre bebek saatte 8-40 arasında hareket yapar. Bunların yanlızca bir saniyeden uzun süren ve güçlü olanları anne tarafından hissedilir. Bebeğin uyuması 20 dakika kadar kısa 2 saat kadar uzun olabilir ve bu dönemde hareketler oldukça azalır. Ancak önceden oldukça iyi oynayan bir bebeğin bir saat boyunca hiç oynamaması anormal kabul edilmeli ve anne adayı sakin bir köşeye çekilerek bebeğinin hareketlerini tekrar değerlendirmeli, gerekli durumlarda doktoruna danışmalıdır.



-Gözlerin üzerinde kaşlar ortaya çıkmaya başlar.



-Kız bebeklerde pelvis içinde gelişen yumurtalıklarda, ilkel yumurta hücreleri belirir.



Ayrıca rahimde oluşmuştur.



-Erkek bebeklerde ise prostat bezi gelişimini tamamlar.Cilt altında kahverengi yağ içeren doku meydana gelir.



-El ve ayak parmaklarını sıkça açıp kapatır,



-Plasenta gelişimini tamamlamıştır ve bu haftadan sonra kalınlığı artmaz, sadece çap olarak büyür.19. Hafta



Annede;



-Eski kıyafetlerinizin hemen hemen hiçbirinin üzerinize olmadığını fark edeceksiniz



-Artık gebelik kıyafetleri giymeye başlayabilrirsiniz,



-Fark edeceğiniz başka bir değişiklik ise memelerinizdeki kahverengi alanın gidrek büyümeye başlamasıdır. Areola adı verilen bu bölge memenin yarısını kaplayabilir. Bu normal bir durumdur ve doğumdan sonra onikinci aya kadar devam edebilir.



-Karnınızda ve göğüslerinizde çatlaklar oluşabilir.Bol nemlendirici ve badem yağlarıyla cildinizin kurumasını ve kaşınmasını,çatlak oluşumunu önleyebilirsiniz.



-Yürüyüş yapabilirsiniz,yürüyüş hem bünyeniz,hem de psikolojik durumunuz için yararlıdır.



Bebekte;



-Bebeğin vücudu krem benzeri bir madde ile çevrilidir. Onun hassas cildini uzun süre suda kalmanın etkilerinden koruyacak olan bu maddenin adı vernix caseosa?dır.



-Ultrasonda ise bebeğinizin sürekli hareket halinde olduğunu görebilirsiniz



-Bu hafta sonunda bebeğinizin boyu 22 cm. ve ağırlığı tam 280 gram!20.Hafta



Annede;



-Tebrikler. Gebelik maceranızı yarıladınız.



-Bu hafta rahimin tepe noktası göbek deliği hizasına kadar büyümüştür.



-Bu dönemden sonra 38. haftaya kadar her hafta yaklaşık 1 santimetre yükselir.



-38. haftadan sonra ise bebeğin doğum kanalına doğru inmesi nedeni ile rahimin tepe noktası da aşağıya inmeye başlar. Orta hatta göbek deliği ile kasık arasında siyahlık belirmeye başlar. Buna linea nigra adı verilir ve doğumdan sonra kaybolur.



-Bebeğin hareketleri rahatça hissedilebilir.



-Doktorunuzun size önerdiği demir ve vitamin ilacını düzenli olarak almayı unutmayın.



Özellikle kansızlığınız varsa sizin ve bebeğinizin ihtiyacı olan demiri hiç bir gıdayla yeterince almanız mümkün değildir.



Bebekte;



-Bu hafta doğumdan sonra 5 yaşına kadar devam edecek olan hızlı beyin olgunlaşması başlar.



-Bebeğin koku, tat, işitme, görme ve dokunma duyuları iyice aktif olmaya başlar.



-Kaşlar ve saçlar iyice belirginleşir. Fetus sık sık göz kırpar. Lanugo adı verilen tüyler tüm vücudunu kaplar ancak yoğun olarak yüz ve boyun çevresinde bulunur.



-Kalp atımları hızlanır.



-Erkek bebekteki testisler karın boşluğundan torbalara doğru inmeye başlar.



-Eğer bebeğiniz bir kız ise yumurtalıklarında tam 6 milyon yumurta hücresi vardır.Daha sonraki yaşamda da yeni yumurta hücresi gelişmez. Mevcut olanların ise sayısı giderek azalır ve doğumda yaklaşık 1 milyona iner.



-Bebeğin hareketleri de hızlanır ve kuvvetlenir.



-Bu haftadan sonra gebeliğin sona ermesi düşük olarak değil erken doğum olarak isimlendirilir.



-Bebeğin tüm organlarının ve kalbinin değerlendirildiği malformasyon ultrasonografisi ya da başka bir isimle ikinci düzey ultrason için ideal zaman 20. haftadır.



21. Hafta



Annede;



-Dolaşımınızdaki kan miktarındaki artış nedeni ile, özellikle tüm gün ayakta olan gebelerde akşamları ayaklarda ve ayak bileklerinde şişmeler olabilir. Bu tamamen normal bir durumdur. Gün içinde zaman zaman ayakları hafif yükselterek dinlenn ve eğer mümkünse 2 saatten fazla ayakta kalmayın.



-Bol su içmek bu yakınmaları arttırmaz tam tersine azaltır.Bu nedenle gün içinde bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.



-Aynı kan yoğunlğu burun kanamalarına da neden****** olabilir.



-Tansiyonunuzu kontrol edin



-Karın boşluğu içerisinde büyüyen rahimin,diğer organlarla birlikte diyafram kasını da sıkıştırması sonucu,nefes darlığı ya da nefes nefese kalma sorunu yaşanabilir,



-Vajinadan kan gelmesi durumu genellikle plesenatanın önde olduğu durumlarda görülür ve bir kaç hafta içinde geçer.Siz gene de doktorunuzu durumdan haberdar edin.



******Bebekte;



-21. haftaya ulaşıldığında bebekteki hızlı büyüme biraz yavaşlar.



-Bu haftada en önemli olay kalp kasının güçlenmesidir. Bebeğinizin kalbi, kanı çok daha etkili şekilde pompalamaya başlamıştır.



- Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu 28 cm. ve ağırlığı yaklaşık 400 gram!22.Hafta



Annede;



-Ağırlık merkezi değişikliklerinden,bel ağrıları görülebilir.



Bebekte;



-Beyinde bu haftadan itibaren gelişme biraz hızlanacak



-Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu 29 cm. ve ağırlığı yaklaşık 470 gram!



23.Hafta



Annede;



-Bu gebelik haftasında yapılan ayrıntılı bir ultrason bebeğiniz ve diğer gebelik yapılarının durumu hakkında oldukça ayrıntılı bilgiler verebilir.



-Rahim hızla büyürken,bağlı bulunduğu bağların daha yavaş büyümesi gerginliklere ve karın kramplarına neden olabilir,



-Karnınızın büyümesine bağlı olarak bel kavisiniz de içeri doğru genişlediğinden vücudunuzun denge merkezi yer değiştirmektedir. Bünye buna aynı hızda uyum sağlayamadığından dengenizi sağlamakta güçlük yaşayabilirsiniz. Bu nedenle evde yanlızken banyo yapmamanız tavsiye edilir.



-Hem denge hem de bel ağrıları yüzünden,düz,ortopedik ayakkabılar tavsiye edilir,



-Bebeğin tekmeleri daha belirgin olur,artık eşinizde eliyle hissedebilir



-Duygu durumunuz değişken olabilir,üzerinde durmayın



Bebekte;



-Bebeğinizin vücudunda oransal****** giderek normale dönüyor, ama baş hala vücuda göre****** biraz daha büyük.



-Bebeğinizin orta kulak kemikleri de gelişimini tamamlıyor ve sesleri bebeğinizin işitme merkezine iletmeye başlıyorlar.Bu da onunla konuşmanın,bişeyler,okumanın ve şarkı söylemenin zamanının geldiğini gösterir...



-Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu 31 cm. ve ağırlığı yaklaşık 550 gram!



24. Hafta



Annede;



-Doktorunuzun önerisi doğrultusunda, hiç bir belirti vermeden,gelişebilen gebelik şekeri (diyabet)kontrolü için test yaptırmak için uygun dönem;24-28. gebelik haftaları arasıdır. -Diş eti kanamaları görülebilir. Gebelik hormonları etkisi ile epulis gravidarum adı verilen diş eti hastalığı görülebilir. Dişinizi fırçalarken ve hatta ağzınızı çalkalarken bile kanamalar olabilir. Diş etleriniz çekilebilir. Hastalığın en ileri formunda dişlerde dökülmeler bildirilmektedir. Bu nedenle eğer benzer yakınmalarınız varsa ihmal etmeden diş hekiminiz ile görüşmelisiniz.



-Erken doğum yönünden dikkatli olmalısınız,



Bebekte;



-Bebeğinizin kemik ve kas dokusu hızla gelişmeye devam ediyor. Bu da hareketlerin giderek güçleneceği anlamına gelir.



-Aldığınız kalsiyum özellikle bu gebelik haftalarından itibaren çok önemlidir. Bebeğiniz asla kalsiyumsuz kalmaz, ancak sizin kemiklerinizdeki depo yeterince kalsiyum almazsanız giderek azalabilir.



-24. hafta gebelik seyri açısından bir dönüm noktası olarak kabul edilir.Bilimsel veriler bebeğin bu haftadan itibaren algılarının önemli bir kısmının geliştiğini ve bebeğin uyaranlara refleks değil, bilinçli cevap verdiğini göstermektedir. Yani bebek artık öğrenmeye, bilgileri hafızasında depolamaya başlamaıştır.



-Bu haftada bebeğinin akciğer içinde yer alan damar yapıları olgunlaşır. Hemen hemen bütün organları artık fonksiyonel olarak görev yapabilmektedir.



-Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 32 cm. ve ağırlığı yaklaşık 640 gram!25. Hafta



Annede;



-Rahiminiz şu anda yaklaşık olarak bir futbol topu büyüklüğünde. Büyüme hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu büyüme sonucunda, rahiminiz belinizde bulunan sinirlere hafifçe baskı yaptığında bile bel ve bacaklarınızda zonklama tarzında ağrılar hissedebilirsiniz.



-Bazı gebelerde ise el parmaklarında dahi ağrılar olabilir.



-Dinlenin, sık sık pozisyon değiştirin, ağrı oluştuğunda ılık bir duş alın ya da ağrıyan bölgeye buz tatbik edin. Ağrılarınız çok şiddetli olduğunda doktorunuzun önereceği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.



-Gözlerinizin ışığa karşı oldukça duyarlı olduğunu fark edebilirsiniz. Gebeliğe bağlı göz kuruluğu pekçok anne adayının ortak yakınmasıdır. Sorunun üstesinden gelebilmek için yapay gözyaşı preparatları kullanabilirsiniz.



Bebekte;



-Bu haftanın en önemli olayı bebeğinizin tat duyusunun büyük ölçüde gelişmiş olması. Tat duyusu ile birlikte,bebeğinizin süt dişleri de gelişiyor.



-Bebeğin cildi hala daha ince ve kırılgan. Ancak vücudu orantılı bir şekilde doluyor, cilt altı yağ dokuları olgunlaşıyor.



-Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 33 cm. ve ağırlığı yaklaşık 800 gram!



******



26. Hafta



Annede; ******



-Bu haftalarda birden bire ve durup dururken karnızında bir sertleşme ve ani kasılmalar hissedebilirsiniz. Endişelenmeyin. Bu Braxton-Hicks olarak isimlendirilen gebe rahimde normalde görülen****** kasılmalardır.Erken doğum tehtidinde ise kasılmalar sürekli ve belirli aralıklarla gelir. Düzenli kasılmaları saptamak için eşinizden yardım isteyebilirsiniz. Eşiniz, elinin ayasını uterusunuzun tam tepe noktasına yerleştirerek beklemeli. Eşiniz 20 dakika kadar bu şekilde bekleyerek kasılmaların varlığını ve sıklığını saptayabilir. Bu işlemi kendiniz de yapabilirsiniz, ancak objektif olarak değerlendiremeyebileceğiniz için eşinizden istemenizde yarar var. Kasılmaları siz ağrı olarak hissetmeyebilirsiniz ya da çok hafif adet sancısı şeklinde fark edebilirsiniz. Eğer bunların sıklığı konusunda endişeleriniz varsa hemen doktorunuz ile temasa geçiniz.



-Karnınızda bu haftadan itibaren birdenbire ve durup dururken sertleşme ve kasılmalar hissedebilirsiniz,bu muhtemelen yaklaşmakta olan doğuma hazırlık kasılmaları olabilir.Ağrı hissetmeyebilirsiniz ama kasılmaların sıklığı konusunda endişeleriniz varsa,erken doğum konusunda da uyanık olmakta fayda vardır.



-Erken doğum belirtileri[img]/images/smilies/tongue.gif[/img]elviste dolgunluk hissi, adet sancısına benzer kramp tarzı ağrılar, pozisyon değiştirmekle geçmeyen bel ağrıları, vajinal akıntının artması ya da niteliklerinin değişmesi (daha sümüksü, daha sulu ya da kanlı akıntı ortaya çıkması), ishalle beraber olan ya da tek başına ortaya çıkan bağırsak krampları yeralır. Bu belirtiler kasılma olmadan tek başlarına erken doğum tehdidi açısından bir anlam taşımazlar. Ancak bu belirtilerden biri varsa ve kasılmalarınızın olup olmadığından emin değilseniz yine doktorunuza başvurmalısınız.



Bebekte;



-Bu hafta bebeğinizin akciğerlerinde bir yandan damar yapıları öte yandan hava kesecikleri hızlı bir şekilde oluşmaya başladı. Bu hava keseciklerinin içini döşeyen surfaktan adlı madde de üretilmeye başlandı. Bu madde, minik hava keseciklerinin çeperlerinin birbirine yapışmasına engel olur. Bu sayede her nefes alışda kesecikler hava ile dolar. Bu haftada bebeğinizin akciğerleri sürfaktan üretmeye başladı, ancak miktarları tabii ki yeterli değil.



-Bebebeğinizin diğer herkesden ayırd edilmesini sağlayan el ve ayak izleri oluşmaya başlar



-26 haftalık bebeklerin beyin dalgaları incelendiğinde dokunmaya, beyin dalgaları ile cevap verdiği saptanmıştır. Ayrıca****** karnınıza kuvvetli bir ışık kaynağı dayadığınızda bebeğin kafasını o yöne çevirmeside diğer ilginç bir saptamadır.



- Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 34 cm. ve ağırlığı yaklaşık 820 (550-1330) gram!



27. Hafta



Annede;



-Rahiminiz göğüs kafesinize yakınlaştıkça diyafragma da yukarıya doğru yer değiştireceğinden, solunum ve uyku problemleri yaşayabilirsiniz. Bu, akciğerlerinizin tam olarak şişememesinden kaynaklanan bir durumdur. Başınızın altına bir yastık daha koyarak uyumayı deneyin. Merak etmeyin, gebelik hormonlarınız sizin dakikalık nefes alma sayınızı artırdığından bebeğinize yeterince oksijen veriyorsunuz.



-Kan basıncını kontrol altında tutmakda fayda var.Halk arasında ?kan zehirlenmesiolarak bilinen preeklepsi için riskli döneme girildi.



-Karındaki büyümeyle beraber,göbek deliği dışarı doğru kabarabilir,genellikle doğumdan sonra geçer.



-Göbeğin tam ortasından,aşağıya doğru kalınlaşarak uzanan çizgi de iyice belirgenleşir.Bunun oluşumu engellenemez ama doğumdan bir süre sonra ortadan kalkar.



Bebekte;



-Bu hafta içinde de beyin olgunlaşması hızlı gelişimini sürdürüyor ve sese verdiği tepkiler iyice artar



-Akciğerler de gelişimlerine devam ediyor.



-Bebeğiniz bu haftadan itibaren gözlerini açıp kapama hareketleri yapmaya başlar,



-Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 35 cm. ve ağırlığı yaklaşık 950 gr.ama bu kilo sizin ve eşinizin yapısal özelliklerine göre 650-1500 gr. arasında değişim gösterebilir.Gebelik boyunca doktorunuzun yaptığı tetkiklerle gelişim geriliği ya da iri bebk durumu tespit ve kontrol altına alınabilir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İkinci trimester

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri İkinci trimester Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bu dönem 14. ve 26 . gebelik hafatası aralığını oluşturur.Artık gebelikde rahat edeceğiniz dönemdir.Gebeliğin erken döneminde ortaya çıkan şikayetlerin önemli bir kısmı kaybolmuş ve vücut gebeliğe uyum sağlamıştır.14.Hafta Annede; -Gebelik hormonlarınız bu gebelik haftasında artık maksimum seviyeye ulaşmışlardır ve daha ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.