İyi günler hocam.
HİKAYEM:
1. SOL böbrek alt polde yaklaşık 8 yıldır süregelen opasite (kireçlenme)
2. 6 ay önce SAĞ böbrekten alt üretere düşen 7 mm.lik taş URS ile alındı.
3. Henüz yeni yapılan kontrollerde; SAĞ böbrek ortasında da benzer opasiteler (kireçlenme), PSA: 1.680, Prostat büyüklüğü yaşla uyumlu (52 gr), yanma,ağrı,idrar zorluğu ve incelmesi, tam boşalamama hissi var- sık idrara çıkma yok. Mesane, prostat bölgesinde ağrı ve sızı hissediyorum. (yaşım:51)
SORULARIM:
1. Böbreklerdeki kireçlemelerin mahzurları, önlenmesi ve tedavisi ile ilgili neler önerirsiniz?
2. PSAnın normal değerlerde olması kötü huylu prostat kaygımızı ortadan kaldırmaya yeterlimidir? Başka tetkikler gereklimidir?
3. Ereksiyonda biraz sorunlar oluşmaya başladı.Mevcut rahatsızlıklarımın buna olumsuz etkilerini değerlendirebilirmisiniz? (Prostat, Sol varikosel, Sağ epiditim kisti 2.5 cm, Sol epiditim kisti 1 cm, 6 ay önce geçirilmiş URS ameliyatı)
4. Mesane ve prostat bölgesindeki ağrı prostat kaynaklımıdır?
Yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Saygılarımla.
Uzm.Dr. Mehmet KALKAN
25. 12:59:00
bobrektekı kıreclenme denılen durum tas degılse sıze bır zararı olmaz tas olusumu varsa olusan tasa gore tedavı onerılır. bol sıvı alımı ve kan kalsıyum degerlerıne de bakılmasını onerıyorum.prostat psa degerı normal ama kanser dememek ıcın yeterlı degıl . mutlaka makattan prostat muayenesi olmak gerekıyorereksıyon problemının bahsettıgınız durumlaradn prostat ıle bırlıktelıgı dısında dıgerlerının onemı yok, ayrıca yasınıza baglkı da olabılıragrınız prostat buyumesınden olmaz fakat ıltıhabı varsa olabılırgecmıs olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.