Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Tatil kazaları ilkyardım rehberi

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Tatil kazaları ilkyardım rehberi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Acil Servis Şef Yardımcısı Dr. Rahşan Bayar, yaz sezonu boyunca tatillerden ve diğer sportif aktivitelerden keyif alınabilmesi için temel sağlık önlemleri hakkında bilgiler sunuyor. Dr. Rahşan Bayar, ihmalsizlik nedeni ile üzücü sonuçların alınmaması ve ayrıca ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Tatil kazaları ilkyardım rehberi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-04-2010, 01:08 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Tatil kazaları ilkyardım rehberi





Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Acil Servis Şef Yardımcısı Dr. Rahşan Bayar, yaz sezonu boyunca tatillerden ve diğer sportif aktivitelerden keyif alınabilmesi için temel sağlık önlemleri hakkında bilgiler sunuyor. Dr. Rahşan Bayar, ihmalsizlik nedeni ile üzücü sonuçların alınmaması ve ayrıca yaz aylarında gerçekleşebilecek olası kaza ve yaralanmalar karşısında yapılabilecekler konusunda açıklayıcı bilgiler veriyor.











Suda Boğulmalar







At, uzat, ulaş kuralı, hayat kurtarıyor!&







Eğer birisi, suda boğulmak üzere ise cankurtaran eğitimi almayan kişiler tarafından kurtarma girişiminde bulunulmamalıdır. Bu gibi durumlarda at, uzat, ulaş kuralı uygulanmalıdır. Bu kurala göre; kişiye ip, can yeleği, can simidi vb. atılmalı ya da kişinin tutunması için dal, kürek vb. uzatmalı ve eğer kişi uzakta ise ona sandal ya da motor ile ulaşılmalıdır.







Başka hiçbir seçenek yoksa ve kurtarma girişimini yapacak kişi iyi derecede yüzme biliyorsa, mümkünse can yeleği giyerek; kişiye doğru yüzmelidir. Kurtarılacak kişinin daima arkasından yaklaşılmalı ve kişinin koltuk altlarından tutulmalıdır. Böylece boğulmak üzere olan kişinin kurtarıcıya sarılıp, suya doğru çekmesi engellenebilmektedir. Boğulmak üzereyken kurtarılan kişiler, kurtarıldıktan sonra sağlıklı görünseler bile, mutlaka hastaneye götürülmelidir.







Jet-Ski / Sürat Motoru Yaralanmaları







Heyecanlı ama bir o kadar da tehlikeli&







Tüm spor kazalarında olduğu gibi yazın jet ski / sürat motoru kullanılırken, kurallara uyulmadığı takdirde (çok hız yapmak, akrobasi yapmak, yüzme alanına girmek, diğer jet ski / sürat motorları ile yarışmak) ölümcül kazalara sebebiyet verilebilir.







Yüksek hızlarda yapılan anî manevralar, sürücü ve yolcunun suya düşmesine; jet-ski nin pervanesinin kendisi veya fışkırttığı basınçlı su da vücudun çeşitli yerlerinde yaralanmalara neden olabilmektedir. Özellikle jet-ski den geriye doğru, sırt üstü düşen kişilerde, ciddi genital bölge yaralanmaları ortaya çıkabilmektedir. Eğer suya düşen kişi yüzme bilmiyorsa kaza, boğulma ile de sonuçlanabilmektedir. Bu nedenle su sporları yapılırken; mutlaka can yeleği giyilmelidir. Sudaki kişi, su yutma, halsizlik, akıntı ile baş edememe, yaralanma, kramp, yosunlara takılma ve oryantasyon kaybı gibi nedenler ile paniğe kapılıp, kontrolü kaybedebilir Çok az miktarda bile olsa su yutulması, solunum yollarını etkileyip, üst solunum yollarının kasılmasına (laringospazm) neden olabilir. Yutulan suyun akciğerlere girmesini önlemek için vücudun geliştirdiği bir savunma mekanizması olan laringospazm; hava giriş-çıkışını engellediği için ortaya çıkan yetersiz solunum, oksijen yetersizliğine sebep olur. Bu durum da bitkinlik ile yüzme gücünün azalmasına yol açar. Solunum yetersizliğinin devam etmesi ile bilinç kaybı oluşur; bu durumda larinks kasları gevşeyeceği için akciğerlere su dolarak; hem solunum, hem de kalp durma noktasına gelebilir.











Jet-Ski / Sürat Motorunun Çarpması



Hedef, en yakın sağlık merkezi&



Jet ski veya sürat motoru çarpmaları, kafa veya genel vücut yaralanmaları ile sonuçlanabilmektedir. Kazazedeye yardım edilirken; özellikle boyun bölgesi, korunarak sudan çıkarmalı ve kazazede sert bir taşıma tahtası üzerine yatırılmalıdır. Eğer kol veya bacaklarında kırık çıkıktan şüpheleniliyorsa, hemen tahta, sert karton vb. bir destek ile kol veya bacak sabitlenmelidir. Kazazedenin vücudunda kanayan bir yer varsa, üzerine temiz bir bez veya havlu konularak bastırılmalıdır. Hasta hızla, en yakın sağlık merkezine götürülmelidir.







derinlik Sarhoşluğu (azot Narkozu)



derinliklerin cazibesine kapılmayın!&



Sportif dalışlarda, 30 metreye yaklaşan derinliklerde solunan basınçlı havanın, azot narkozu etkisi (basınç altında azotun anestezik etkisi) hissedilmekte; derinlik arttıkça, narkoz etkisi daha belirgin hale gelmektedir. Bu tür durumlarda dalgıçlar, sarhoşların gösterdiği davranışlara benzer davranışlar göstermektedir. Böyle bir durumda dalgıçların, hareketleri ile düşüncelerinde koordinasyonsuzluk oluşmakta; ayrıca dalgıçlar, endişe ve sıkıntı hissedebilmektedir. azot narkozu bireyleri farklı şekilde etkilemekle beraber; azot narkozundan etkilenme derecesi de günden güne, dalıştan dalışa değişebilmektedir. azot narkozu, sığ sulara gelindiğinde, herhangi bir yan etki bırakmadan ortadan kalkmaktadır. Dalış esnasında sarhoşluk hissedilmeye başlandığında, sığ sulara yükselip, narkozdan çıkmaya çalışılmalıdır. azot narkozunu önlemek için derin dalışlardan kaçınmak yeterlidir.







Vurgun (Dekompresyon Hastalığı)







derin tehlikeye karşı dikkat!&







Günlük yaşamda soluduğumuz hava içindeki azot gazı, vücut metabolizmasında kullanılmamaktadır. Dalış sırasında derinlik ile beraber, artan basınç nedeni ile yüzeyde solunan azot miktarından çok daha fazlası, vücut dokularına girmektedir. Dalışlarda artan basınç nedeni ile vücut dokularında erimiş halde bulunan azot gazı, hızlı çıkışlarda, basıncın hızla azalması sonucu gaz haline geçmekte; kabarcıklar halindeki bu azot gazı ise doku ya da kan damarlarında tıkanmalara neden olmaktadır. Önlem alınamadığı takdirde, tıkanma kan akışını engelleyerek, doku kaybına neden olabilmektedir. Tehlike, kabarcıkların vücut üzerinde oluştuğu yere göre değişmekte; kol ve bacakta hayatî tehlike olmamakla beraber; beyin, kalp ve akciğer damarlarındaki kabarcık oluşumu, çok tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir.







derin ve uzun süreli dalışlar ile hızlı çıkışlarda hastalık riski artmaktadır. Dekompresyon yüzeye çıkarken oluştuğu için etkisi, yüzeye çıkıldıktan hemen sonra ya da 1 saat içerisinde gerçekleşmektedir.







Dalış esnasında, belirli derinliklerde, belirli süreler boyunca kalmak, aynı şekilde yüzeye çıkarken de belirli aralıklarda (3-6-9 metre gibi) beklemek gerekmektedir. Bu kurallara uyulmadığı takdirde, vurgun yeme olasılığı artmaktadır.







Belirtiler:











Aşırı derecede yorgunluk ve bitkinlik







derinin kaşınması







Kol ve bacaklarda eklem ya da kas ağrısı







Baş dönmesi







Yerel uyuşmalar







Seyirme







Hissizlik







Sık nefes alma







Kızarmış cilt







Kolu ya da bacağı ovuşturma







Sendeleme







Öksürük nöbetleri







Bilinç kaybı ve bayılma



Bu belirtilerin tümü birden çıkabildiği gibi bir kısmı da görülebilmektedir.







Tedavi:



Hastalığın tek tedavisi basınç odaları olup; bu odalarda vücut içerisindeki kabarcıklar, tekrar sıvılaştırılarak, dokulardan yavaş yavaş uzaklaştırılmaktadır. Hastalık tedavisi, hiçbir zaman tekrar suya dalma yöntemi ile tedavisi edilmemektedir. Dekompresyon hastalığından şüphelenilen dalgıca, -azotun vücuttan daha kolay atılmasını sağladığı için- hemen saf oksijen verilmelidir.







Hasta en kısa süre içerisinde, basınç odası olan bir acil servise götürülmeli ve hastanın hayatî fonksiyonları gözlenmelidir. Dekompresyon hastalığına karşı alınacak en iyi önlem; dalışlarda, dip zamanı kurallarına uymak ve çıkış hızına dikkat etmektir.







Vurgun riskini artıran faktörler:















Dalış zamanının uzun olması







Dalış derinliğinin fazla olması







Yorgunluk







Susuzluk







Dalış öncesinde, dalışta ve dalış sonrasında aşırı hareket







Soğuk







İleri yaş







alkol







Aşırı şişmanlık







Dalış sonrası irtifada artış (Uçağa binmek, araba ile dağlık bölgeden geçmek gibi)







Kas Krampları







Yaşlılar, hamileler, şeker ve damar hastaları, kramplara karşı dikkatli olmalı!&







Kasların anî ve ağrılı bir şekilde gerilmesi ile oluşan kramplar; sıklıkla, baldır kaslarında meydana gelmektedir. Egzersiz veya uyku sırasında oluşabilen kramplara, sıkı çorap lastikleri ile dar ayakkabılar da neden olmaktadır. Yaz aylarında spor yapan kişilerde, aşırı terleme sonucu fazla tuz kaybı nedeni ile kas krampları görülebilmektedir. Bu sebeple; sıcak havada spor yapanlar, sıvı ve tuz alımına dikkat etmelidir. Kramplar; yaşlılar, hamileler ile şeker ve damar hastalarında daha sık görülmektedir.







kanda kalsiyum miktarının azalması sonucunda tetani denilen kramplar oluşmaktadır. Vücutta krampın girdiği yere, gevşetici masajlar yapılmalıdır. Masajlar sayesinde birkaç dakika içerisinde kaslar normal hale dönecektir. Krampların uzun sürmesi halinde, bölgenin üzeri nemli-sıcak bir havlu ile örtülmelidir. Bir diğer tedavi şekli de kramp giren bacağın ayakucundan tutulup, yukarı doğru bükülerek; baldır kasına hafif masaj baskı uygulanmasıdır. Yüzme esnasında kramp oluşmuş ise sırt üstü yatılarak, dinlenmek yeterli olacaktır.







Kırıklar







Hastalar taşınırken, gerekli hassasiyet gözden kaçırılmamalı!&







travmatik veya non-travmatik nedenler ile kemik bütünlüğünün bozulmasına kırık denilmektedir. Kırıklar, açık ve kapalı kırık olarak ikiye ayrılmaktadır.











Kırık belirtileri ve tanı kriterleri:











Ağrı







Çıtırtı sesi gelmesi







Şekil bozukluğu







Fonksiyon kaybı







damar sinir yaralanması







kan toplanması







Morarma







Kırıkta ilk yardım:



Sağlık kurumu dışındaki kişiler tarafından hastaların taşınması durumunda; o anda bulunabilecek tahta, kalın karton vb. ile uzuv (kol-bacak) sabit hale getirilmeli, şişliği azaltacağı için buz uygulaması yapılmalıdır. Soğuk yanığı oluşmaması için buz cilde doğrudan uygulanmamalıdır. Eğer mümkünse yaralı bölge, kalp seviyesinin yukarısına kaldırılmalıdır. Kesin tedavi için hasta en yakın ortopedi-travmatoloji kliniğine götürülmelidir.







radyoloji:



Kırıklar için en az 2 yönlü grafi çekilmelidir. Çocuklardaki büyüme plakları, kırık ile karıştırılabileceği için filmler simetrik çekilmeli, kırık olduğu düşünülen kemiğin altındaki ve üstündeki eklemler de görülmelidir.







Çıkıklar







Çıkıklarda, uzman müdahalesi şart!&







Bir eklemi oluşturan kemiklerin birbiri üzerinde yer değiştirerek, normal eklem ilişkisinin değişmesine çıkık denilmektedir. Çıkıklar eklem kapsülü ile eklemi çevreleyen bağların yırtılabildiği gibi çıkıklarda; ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığı gözlemlenebilmektedir.







Çıkıklarda ilk yardım:











Çıkık olan eklem, yerine konmaya çalışılmamalıdır.







Kırıkta olduğu gibi çıkık için de çıkığın bulunduğu eklem, tespit edilmelidir.







Çıkığın üzerine yarım saat boyunca havluya sarılı buz torbası konulabilir.







Eğer mümkünse, çıkık bölgesi kalp seviyesinin üzerinde tutulmalıdır.







Vakit kaybedilmeden bir ortopedi-travmatoloji kliniğine gidilmelidir.







Çıkıkların, bir ortopedi uzmanı tarafından, acilen yerine konması gerekmektedir.







El Yaralanmaları







El yaralanmalarında, kanamayı durdurmak önemli&







Günlük yaşamda çok fazla karşılaşılan el yaralanmaları konusunda; basit bir cilt kesisinde bile bazen kas kirişi yaralanmaları meydana gelebilmektedir.







El yaralanmalarında ilk yardım:











kanama, baskı ile durdurulmalıdır.







Yüzük, saat gibi sıkıştırıcı eşyalar hastanın üzerinden çıkartılmalıdır.







Yara, temiz bir bez ile sarılmalıdır.







El, kalp seviyesinin yukarısına kaldırılmalıdır.







Kopmalarda; kopan parmak veya el temiz bir gazlı beze sarılıp, plastik torbaya konmalıdır. Bu torba da içinde soğuk su bulunan bir başka torbaya konularak, hasta ile birlikte, parmağın dikilebileceği bir sağlık merkezine gönderilmelidir.







Tüm yaralanmalarda olduğu gibi tetanoz aşısı ile enfeksiyon kontrolü yapılmalıdır.







Sinir, kas krişi ve damar tamirleri, el cerrahisi merkezlerinde yapılmalıdır.



Kaynak : Bayposta.com

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tatil kazaları ilkyardım rehberi

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Tatil kazaları ilkyardım rehberi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Acil Servis Şef Yardımcısı Dr. Rahşan Bayar, yaz sezonu boyunca tatillerden ve diğer sportif aktivitelerden keyif alınabilmesi için temel sağlık önlemleri hakkında bilgiler sunuyor. Dr. Rahşan Bayar, ihmalsizlik nedeni ile üzücü sonuçların alınmaması ve ayrıca ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.