Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Beslenme ve ruh sağlığı
Folik asit yetersizliğinde unutkanlık, yorgunluk, stres artması, uykusuzluk, anksiyete görülebiliyor. B12 vitamini yetersizliğinde ise hafıza kaybı, halüsinasyonlar ve depresyon oluşabiliyor.
Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, alınan gıdalarla ruh sağlığı ve davranışlar arasında doğrudan bir ilişki olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, davranışları yönlendirmede ?nörotransmiter? diye adlandırılan sinirsel kimyasalların etkili olduğunu belirterek, bu kimyasalların kanda azalması veya artmasının besinlerle yakından ilgili olduğunu söyledi. Vücuda alınan yiyecek ve içeceklerin her birinin ayrı bir görevi olduğunu belirten Elmacıoğlu, özellikle enerji ve protein kaynaklı yiyeceklerin yetersiz alınması durumunda beden hareketlerinin yavaşladığını ve zihinde bulanıklık oluştuğunu kaydetti. Beslenmede vitamin ve minerallerin de önemli rolü olduğunu ifade eden Elmacıoğlu, ?vitamin ve minerallerin yetersiz alınması durumundaher vücut buna etkilenme durumuna göre olumsuz cevap verir? dedi.
?DEPRESYONA NEDEN OLABİLİR?
Beslenmede bir gıdanın bile eksik alınmasının depresyona kadar varan sonuçlar doğuracağını belirten Elmacıoğlu, B1 vitamininin yetersiz alınması durumunda zihinde bulanıklık, olaylar arasında koordinasyon kurmada güçlük, huzursuzluk, uyku bozukluğu, yorgunluk veileri durumlarda depresyon görülebileceğini söyledi.
B2 vitamini yetersizliğinde ise demir emiliminin bozulduğunu anlatan Elmacıoğlu, şunları kaydetti:
?Bu durumda kansızlık ortaya çıkar. Troid bezinin aktiviteleri, vücutta hücrelerin yapısını koruyan sistemler bozulur. C vitamininin yetersiz alınması halinde ise yorgunluk, halsizlik, içe kapanıklık, anemi, baş ağrısı, kalsiyum yetersizliğinde baş dönmesi, tansiyonda değişiklikler, magnezyum eksikliğinde ise aşırı duyarlılık, kişisel olarak aşırı hassasiyet görülür.? Çinko yetersizliğinde nöropsikolojik bozukluklar görülebileceğini belirten Elmacıoğlu, ?Folik asit yetersizliğinde unutkanlık, yorgunluk, stres artması, uykusuzluk, anksiyete görülebilir. B12 vitamini yetersizliğinde ise hafıza kaybı, halüsinasyonlar ve depresyon oluşabilir? dedi.
?Yediklerimizle ruh sağlığımız ve davranışlarımız arasında direkt bir ilişki var? diyen Elmacıoğlu, bunun için günlük beslenmede besin çeşitliliğine son derece önem verilmesi gerektiğini açıkladı. Uzun aralıklarla tek yönlü beslenmeden mutlaka kaçınılması gerektiğini ifade eden Elmacıoğlu, bunun için sık sık ve öğün atlamadan çeşitli besinler alınmasını önerdi. Elmacıoğlu, uzun aralıklarla beslenmede en çok kan şekerinin etkileneceğini belirterek, ?kan şekeri düşer; bu da sinirlilik hali, zihin bulanıklığı, baş ağrısı olarak kendisini gösterir? diye konuştu.
STRES VE BESLENME
Stres altındayken vücutta vitamin ve mineral kayıpları olduğunun tespit edildiğini de açıklayan Elmacıoğlu, stresin organizmada yüzde 32?lik bir vitamin ve mineral kaybına yol açtığını söyledi. Yetersiz beslenmeye bir de stres eklendiğinde ciddi sağlık sorunları ve davranış bozuklukları ortaya çıkabileceğini ifade eden Elmacıoğlu, durumun sosyal patlamaya varabilecek kadar olumsuz sonuçlar doğurabileceğini savundu.
GIDA ALIMI
Günlük beslenmede vücudun ihtiyacı olan et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tahıllar, taze sebze ve meyveler, karbonhidratlar, kuruyemişler gibi besin öğelerine yer verilmesi gerektiğini anlatan Elmacıoğlu, vücudun yüzde 62?sinin su olduğunu anımsatarak, dengeli beslenmenin yanında su tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Elmacıoğlu, zayıflamak için yapılan bilinçsiz diyetlerin de son dereceolumsuz etkileri olacağını, aniden gıda alımının kesildiği diyet programlarının kişiler üzerinde gerginliğe, sinirlilik haline, ileri aşamalarda da davranış bozukluklarına yol açtığını söyledi.
Kaynak : Bayposta.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |