Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Bu zor ve meşaakatli işinizde Allah yardımcınız olsun ...
Babaaannem (65) , Babam (49) Halam (62) yaşında beyin kanaması geçirdi. Babamı ve annesi ne yazık ki kaybettik. Halam ise erken müdehale ve büyük bir sans eseri , bu hastalıktan eser kalmaksızın kurtuldu.
Hepsinde görülen bu duruma neden olarak gizli yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması teşhisi konuldu. İçlerinde sadece babam sigara kullanıyordu. Bu da sebeplerden biri olarak söylendi. Ben şuan 30 yaşındayım. İki de abim var. Bizler kendimizi korumak istiyoruz ve bu konuda açıkçası endişelerimiz var.
Babamın ve babaannemin şeker metabolizmalarınında biraz sorunlu olduğunu söylemek isterim. Buna benzer bir sorun gebeliğim sırasında bende de oldu, bana şekeer hast. yatkınlığım olduğu ve dikkat etmem söylendi. İleri dönemde beyin kanaması ile bir ilgisi var mıdır ?
Uzum cekirdeğinin icinde bulunan bir maddeden ötürü damar onarıcı ve güçlendirici etkisi olduğunu bir çok kaynaktan okudum. Bunun damar üzerinde ,en azından beyin damarlarını koruma ve güçlendirmede size göre etkinliği ne ölçüdedir ? Bana nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Kontrole mi gitmeliyim, kendimi mi iyi gözlemlemeliyim ? Sadece hayat tarzıma dikkat ederek korunmam mümkün müdür ?
Yanıt verebilirseniz inanın çok sevinirim. Bu konuda ciddi anlamda endişelerim var ...
Kolay Gelsin,
Saygılarımla ...
Doç.Dr. Cahide Topsakal
24. 15:13:28
üzüm çekirdeği vb son dönemlerde faydalı olduğu ifade edilen mucizevi gibi görünen destek maddelerinin çok da fazla bilimsel yönleri yoktur. Bu nedenle zaten ilaç adı altında değil supplement adı altında piyasaya sürülürler. Ben açıkcası hiçbirinini dışardan bu şekilde alınmasına prim vermiyorum. çünkü inanmıyorum. Genetik olarak beyin kanamasına olan yatkınlığa çok yapacak birşeyiniz yok. örnek: annesi babası kanserden ölmüş bir çocuğun kendini kanserden korumayamayacağı gibi....Koruyabilseydi zaten kanser diye birşey kalmazdı....Zaten ille de bu hastalık çocuklarda çıkacak diye de bir kural yok. Sadece uyuyanı uyandırmamak için tedbirler alabilirsiniz. Alkol ve sigaradan uzak, stresden ve tansiyondan uzak bir yaşam sürerek, kan yağlarınız, kan şekeriniz ve diğer metabolizmayla ilgili durumlarınızı daha sağlıklı hale getirerek sadece ve sadece yardımcı olabilirsiniz. Bunun dışında sizin yerinizde olsam asla bunu düşünüp takıntı haline getirmezdım. Sevgi ve sağlık dolu günlerDoç Dr Cahide Topsakal0 216 550 3737
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.