adım erdal turan. yaş:35 boy:178 cm kilo:78 kg
2 yıl önce sağ kolumda dvt teşhisi ile KOÜ tıp fakültesinde tedavi gördüm. sağ kolum çapı 1 cm artmış şekilde ve zonklamayala hastaneye başvurmuştum. heparin grubu ilaçlarla tedavim yapıldı. coumadin i hastaneden ayrılıktan 6 ay sonra kestiler. geçenlerde yaptırdığım kontrol dopplerinde damarlarda herhangi bir problem olmadığını söylediler.
1.sorum: hastalığın tekrarlama şansı nedir ve kendimi korumak için neler yapabilirim?
2.sorum: total kollestrolüm 195-200, ldl 150-155, hdl:30-35 arası. kolestrol değerlerim pek iyi gözükmüyor. statin grubu ilaçları ldl seviyem 160 ı geçmediği için alamıyorum(bir de okuduğum bir yazıda pek de tavsiye edilmediği-kalp hastalıklarına yol açtığı belirtiliyordu) için istemiyorum. (babam 3 kez kalp krizi geçirdi)bu kollestrol değerlerini düzeltmek için ne yapmam gerekiyor?
ilginiz için şimdiden teşekkür eder, başarılar dilerim. 30/04/
Uzm.Dr. Aşkın Ali KORKMAZ
31.16:49:14
1)DVT (derin ven trombozu) tekrarlama riski vardır, bizim yaklaşımımız ikinci keztekrarlarsa bir pıhtılaşmaya eğilimin araştırılması için HEMATOLOJİ konsültasyonu istemektir. Ayrıca göğüs yada omuz bölgesinde bası yapıp buna neden olabilecek bir oluşumun araştırılması gerekebilir.2) 200 seviyesinde bir kollesterol diyet ile kontrol edilebilir, eğer diyete rağmen 230 ve üzerinde kalıyorsa ilaç tedavisi öneriyoruz. Statinlerin söylediğiniz şekilde ispatlanmış bir yan etkisi yok. Aile öykünüz varsa diyete önem verip, spor yapıp, sigara içmeyerek riski normal seviyelere indirebilirsiniz. Saygılarımla.Op. Dr. A. Ali KorkmazSEMA HASTANESİ KALP VE DAMAR CERRAHİSİDRAGOS-MALTEPEİSTANBUL
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.