Doktor Bey merhaba, 28 yaşındayım. Hiç doğum yapmadım. Göğsümde bir sertlik elime geliyordu.2,5 ay önce Genel Cerrahi Bölümünden Doçent doktora muayene oldum. Ultrasyonn yapıldı. Ultrasyon sonucunu aynen yazıyorum; Klinik Bilgi ve ön tanı:Fibrokistik hastalık,fibroadenom? MEME US Her iki meme cilt,cilt altı yağlı dokunun kalınlık ve ekoları normal sınırlardadır.Her iki memede solid karakterde lezyon izlenmiş olup sağ meme üst-orta kadran ve alt dış kadran ile sol meme alt orta kadran ve dış kadranlarda çapları 1 cmye ulaşmayan birkaç adet basit kist mevcuttur. Her iki aksilla doğaldır. Sonuç: Her iki memede birkaç adet milimetrik basit kist. Doktor Bey, Bu sonuçlardan hemen sonra sağ memenin üstündeki kistten şırınga ile sıvı çekildi. (sıvı test için değil sadece kisti küçültmek için çekildi galiba. test yapılmadı çünkü) 3 ay sonra tekrar ultrasyon yaptırmam ve kistlerde büyüme olup olmadığını kontrol ettirmem gerektiği söylendi.
Size sormak istediğim şudur ki;bu durum ne derece teklikelidir?İlerleme durumu var olabilir mi? Beslenme olarak nelere dikkat etmem gerekir?Bunların haricinde dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? tavsiyelerinizi alabilir miyim? teşekkürler.
Uzm.Dr. Zuhal DEMIRHAN YANANLI
04.04. 11:39:14
Fibrokistik hastalık memede en sık gördüğümüz hastalıklardan biridir.Fibrokistik hastalık meme kanseri gelişiminde bir risk oluşturmaz. Kistler zaman içerisinde büyüyebilir.Meme kanserinin bulguları ile karışabilir. Bu nedenle takip edilmesi gereken bir hastalıktır.
Kafein alınmasının fibrokistik değişiklikleri artırdığı bildirilmektedir. Kahve, çay, kolalı içecekler, çukulata gibi yiyeceklerin kesilmesi ile kafein alımı sınırlandırılabilir; bira peynir şarap gibi mayalı gıdalar azaltılabilir.
Yeşil çay, sebze, meyve gibi antioksidan içiren besin ağırlıklı beslenme ile oluşan oksijen radikallerinin hücre hasarına etkisi azaltılabilir.<B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/b]
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.