merlaba yusuf bey ben 4 senedir hepatit b hastasıyım 4 senedir kontürollere gidiyorum hastalıgı ölçtürmek için gidiyorum doktorlar çok yüksek olmadıgını sölüyolar 10 ayında tekrar konturol ettirdim karaciger enzimlerim yüksek çıktı bunun hepatitb den kaynaklancagını düşündüler we biyopsiye karar werdiler biyopsi sonucum ise
TANI -KARACİGER,TRU-CUT BİYOPSİ:
KRONİK B HEPATİT
HAFİH AKTİVİTE
HAFİF DERECEDE FİBROZİS
MODİFİYE HAİ (GRADNG ) 5/18
A- PERİPOLTAL NEKROZ:1/4
B-CONFLUENT NEKROZ:0/6
C-İNTRALOBSLER DEGİŞİKLİKLER 2/4
D-PORTAL İNFLAMASYON 2/4
FİBROZİS (PORTAL ) 2/6
doktor bey yukarıda sonçlarımı verdim. bu sonuçlara göre bu sonuçlara göre beni bilgilendire bilirmisiniz .istanbuldaki doktor ilaçla tedavi edebilecegini sölüyor bu ilacın başka bi zararı olacagını dan korkuyorum lütfen bana yardımcı olun
iyi çalışmalar KASIM YATGIN
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
05. 15:11:12
kronik aktif hepatit b de tedavilerpegile interferon veya ağızdan alınan oral antivirallerdir.pegile interferon:avantajı: 1 yıl süre ile verilir, %15-30 virüsten tamamen kurtulma söz konusudurdezavantajları: iğne şeklinde kullanılır, yan etkileri ilacı kesmek zorunda bırakabilir.oral antiviraller:avantaj: ağızdan alınır, yan etkileri daha azdırdezavantajı:
yıllarca kullanılımak zorunda kalınır. virüsten tamamen kurtulma söz konusu deyildir, baskılar
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.