sevgili hocam ,değerli hemşerim tavşanlıdan yazıyorum ,annemin sağ dizinde menisküs olduğu söylendi buradaki doktorlarca, aynı zama gut rahatsızlığı ve tansiyon problemide var ,bütün bu rahatsızlıklar diş yaptırtmak için dişlerinin tamamının çekilmesinin akabinde başladı diyebiliriz,tansiyon ve gut için devamlı ilaç kullanıyor sık sıkta ağrı kesici almak zorunda kalıyor.bir hafta önce dereli kaplıcalarına günübirlik gidip geldikten sonra bu kez sol dizinde diz kapağında şişlik ve ağrı dayanılmayacak seviyelere ulaştı üzerine basmakta zorluk çekiyor namazlarını ilk kez salyede kılmak zorunda kaldı.
benim sizden ricam kabataslak anlatmaya çalıştığım bu rahatsızlık larla ilgili nereye , hangi bölüme müracat etmeliyiz, konumuz sizin branşınızla ilgiliyse revu alıp gelmek istiyoruz.annemin yaşı 62 ameliyat diyorlar ben korkuyorum açıkcası , eğer şayet olması gerekiyorsada ehil ellerde olmasını istiyorum.şimdiden size teşekkür ediyorum, allah razı olsun.
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
08. 22:36:08
Gut hastalığı bu yaş grubu hanımlarda görmeye alışık olduğumuz bir tuz birikim hastalığıdır. Bu tuzlar en sık eklemlerde birikir ve bahsettiğiniz tarz eklem iltihaplı romatzimasına yol açar. Kaplıcadan sonra yakınmalarının artmış olması bu şekilde bir romatizmal eklem iltihabı geliştiğini düşündürmektedir. Bu hastalığın tedavisi bazı diyet düzenlemeleri ve ilaçile yapılmaktadır. Meniskus yırtıkları ise 60 yaştan sonra neredeyseher ikikişiden birisinde gördüğümüz bir lezyondur. Bunların çoğu sessiz kalır ve önemli bir sorun oluşturmaz. Ancak bazen büyük yırtıklar sonucunda dizde kilitlenme, bazı çömelme hareketlerinde zorluk ve yürümede güçlük yapabilir. Bu durumda eğer mümkünde kapalı artroskopik ameliyatlarile yırtık kısım alınabilir. Annenizde temel olarak ayırt edilmesi gereken diz şişme ve ağrılarının esas sebebinin romatizmal iltihap nedeniyle mi yoksa bahsettiğiniz meniskus lezyonu nedeniyle mi olduğudur. Bunu için genellikle romatizma ile ilgili kan tetkikleri ve diz MRI filmi ile bir sonuca varılabilir.Romatizmal hastalıkların tanı ve tedavisi bizim branşımızla, meniskus lezyonların ameliyatgerektiren durumlarında ise ortopedi bu sorunla ilgilenmektedir. Önce Fizik Tedavi uzmanı tarafından görülmeniz, sonrasında da onun yönlendirmesine göre hareket etmenizi öneririm.
Güzel Tavşanlımıza gönül muhabbetlerimle
Prof. Dr. Vural Kavuncu
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.