Öncelikle merhaba bizlere böylesine güzel bir hizmeti sunduğunuz için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Ben 23 yaşında oturarak çalışan ( bel yastığı kullanıyorum ) ve haftada 2 kez spor yapan ( koşu bı) 1 defa da futbol oynayan biriyim.1,83 boy ve 77kg. ayrıca sigara kullanımım da var. Benim şikayetim 2,5 ay önce başladı. Sol ayağımın üzerine basamamıştım ve çok şiddetli bir ağrı vardı hastaneye gittiğimde MR istendi ve sonucu şöye :
L4-5 intervertebral diskinde dural keseye temas eden bulging.
L5-S1 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı sekanslarda sinyal intensite kaybı izlenmiş olup dejenerasyon lehine değerlendirilmiştir.
L5-S1 intervertebral diskinde dejenerasyon ve disk mesafesinde azalma , L5-S1 intervertebral diski düzeyinde epidural yağlı planları daraltan bulging görünümü bilgisine ulaşılmıştır.
Kontrol eden doktorum bel fıtığı başlangıcı teşhisi koymuştur. Şuan ağrım o gün ki kadar yok ama az da olsa devam etmekte ve boyunumda da ağrı oluşmaktadır . Yapmış olduğum sportif faaliyetlerime ara vermiştim ancak 2 hafta önce tekrar başladım . Eğer bel fıtığı başlangıcı var ise bu rahatsızşığın ben spor yaparken ilerlemesi gibi bi sorun olur mu ? Tekrar teşekkür ederim İyi Çalışmalar.
Doç.Dr. Cahide Topsakal
30. 12:57:35
Geçmiş olsun
Sporla mevcut fıtığı daha kötüye götürme riskiniz artar ama olacak diye bir kural yok. Doğru tedaviyi alabilmeniz için muayene ile beraber MRlarınızın birlikte değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü sadece MR raporuna göre karar vermek son derece hatalı ve etik olmayan bir durumdur. Sanırım durumunuz hakkındaki doğru bilgiyi de alamamışsınız bugune dek.
Doç dr Cahide Topsakal
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.