merhaba özcan bey
biz hastanenize geldik ve size ulaşamadık o gün çok yoğundunuz sonra çanakkaleye döndük ve cebinizi bulmaya çalıştık hatta muaynanenizi aradık ve cevap verilmedi .bizi nil hanım yönlendirdi..nil mandel molinas amerikan hastanesi. kendisi babamın arkadaşı oluyor..size ulaşmamızı söyledi .....benim babam küçük hücreli akciğer ca
7 ay oldu ...daha önce 6 kür kemoterapi aldı , sonra 30 günlük ışının ardından tekrar bir 6 kür daha veridler ...şu an 2 kürü aldı ..21 günde 1 saat alıyor....hiç bir şey yiyemiyor sadece sulu gıdalarla besleniyor ve balgam çıkarıyor ...birde halsizlik olduğunu söylüyor...sürekli ağlıyor hafifte öksürük var...ben tam olarak anlamıyorum ama son çekilen tomografi sonuçlarını yazıyorum...retrokaval prekarinal sağ hiler düzeyde mediastinal yağ planları kirli görünümdedir.bu düzeyde regrese lenf nodlarına ait yer nodüler alanda izlenmekte olup eski bt lere göre mediastinal kitlelerde regresyon söz konusudur...sol plevral aralıkta en kalın yerde 4 cm e ulaşan eski tarihli bt lerde izlenmeyen plevral üffüzyon primer malignitenin plevra tutulumu düşündürmüştür ...kemik yapıda dejeneratif değişikliklere bağlı osteofitler izlenmiştir....
sol psoas ası içerisinde infrarenal düzeyde 1.1cm çapında yumuşak doku metastazına ait nodüler alan izlenmiştir..
sağ ve sol sürrenal bezde 4+2 cm çapında bileteral sürrenal kitleler metastatik tutulumu düşündürmüştür...transvers kolon mezosunda sol alt kadranda karın ön duvarına yakın 3.5+2.6cm çapında kitle lezyonuizlenmekte olup..görünüm batın içi implanta ait olarak değerlendirmişitr ...renal hilus düzeyinden geçen kesitlerde 1.3 cm çapında lenf nodu izlenmiştir..
kemik yapıda dejeneratif değişiklikler osteofit formasyonları mevcuttur..özcan bey doktora sorduğumuzda sadece bize dediği ilerlemiş...olması..bizi tatmin edici bir açıklama yapmadı...sizden kısaca özetlemenizi rica ediyorum ve yapmamız gereken nedir ...şansımız kaçtır...babam 54 yaşında ..3 ayda %10 kilo kaybı vardır...lütfen bize yardımcı olun ... eğer görmek isterseniz sekreterinizden randevu alıp getirebilirim...eğer cep telefonunuza ulaşabilseydim yarın getirebilirdim..benim cep telefonum....05416330833 ismim yasemin aramanızı beklemiyorum ama yinede bir umut diyorum ..şimdiden çok teşekkür ederim ...
Yard.Doç.Dr. Özcan YILDIZ
16. 19:57:26
Sayın üye,Küçük hücreli akciğer kanserinde nüks sonrası hastanın genel durumu müsaade ederse tekrar kemoterapiyle remisyon (hastalığı kontrol etme) şansı olabilir. Geçmiş olsun.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.