selamlar..benim şikayetim :tiroid bezinin düzensiz çalışması ile ilgili olarak tsh salgılamasını düzenlemek amacıyla eutreux kullanımı uygun görüldü ve ben de bu ilaca devam etmekteyim..Buna bağlı olarak cilt kurulukları ,kilo alma veya verme,kolosterol yükselmesi olabileceği söylendi..cilt kuruluğu oldum olası bende mevcuttu zaten ..kilo ile ilgili pek bir sorunum yok..fakat genelde oturarak çalıştığımız için kasıklarımda aşırı kuruluk ve bazen kaşıntıya bağlı olarak deride zaman zaman kanamaya kadar varan ve sıkıntı veren bir durum oluşuyor..talk pudrası ve bepanthol kremle bu durumdan kurtulmaya çalışıyorum..bir zaman geçiyor..sonra yeniden oluşuyor..bu mantar olabilirmi? ne tavsiye edersiniz..
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
19.03. 20:49:34
Kasiklardaki kasinti ilk olarak aklimiza mantar olasiligini getirir. Muayene gerekir. Burada eger zeminde diyabet varsa tekrarlayacaktir. Mantar tanisi dogrulanirsa gizli seker var mi diye arastirmak yararli olur.
Pamuk camasirlar (naylon olmayan) tercih edilebilir, yakinda degistirilmis sabun veya sampuan varsa allerji olasiligina karsin eskilere donulmesi seklinde yaklasimlar olabilir. Daha cabuk camasir degistirilebilir, zira bolge ter bezlerinden zengindir.
Bu arada her ilacin degisik oranda allerji yapma olasiligi vardir.
Bolgenin cilt uzmaninca muayenesini oneririm.
Gerek hipo gerekse hipertiroidi de kasintili deri hastaliklari olabilir. TSH duzeyi tiroid bezinin calismasi ile ilgili iyi bilgiler verir. Siz de bagimsiz kolesterol yukselmesi olabilecegi gibihormon yetersizligi de buna yol acmis olabilir. Metabolizmamiz yavasladiginda vucut dolasan kandaki kolesterolu eritemez.
Saglikli gunler dilerim.
Dr Buyukbese
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.