Selamla,öncelikle en önemli ve gerekli bir bilim dalında insanlara bu kolay yolla da hizmet verdiğiniz için çok teşekkürü bir borç bilirim.Ben 26 yaşında erkek bir hastayım.Bundan 2 sene önce rastgele bir testle hepatit b olduğumu öğrendim,dahiliye doktoru ile görüştüm ve bir tedavisi olmadığını ve bir zararı da olmadığını söyledi,fazla problem etmedim.6 ay önce nişanlım ve yazın evlenmeyi düşünüyorum.Nişanlıma bu konuyu açtım ve bu konuya daha dikkatli eğilmeye başladım.Gastroentereloji uzmanına muayene oldum ve bazı testler yaptı.(AST,ALT vb.)ALT 70 çıktı.Bunun üzerine HBV DNA yaptırdık Ankarada.Sonuç olarak 3 milyon(17 milyon kopya)çıktı.1 yıl tedaviye ihtiyacım olduğunu söyledi.Biyopsi yaptı;fakat biyopsi sonucunda laboratuvar elemanının hata yaptığını ve parçayı yaktığını söyledi.(Sonuçta "Tanı:Kronik Hepatit-serolojik B yazıyor.Yorum kısmında da karaciğer biyopsisi yalnızca 2 adet portal alnı içerdiğinde skorlama yapılamamıştır." yazıyor.)15 gün sonra yine biyopsi yapacak iğne tedavisi vermek için.Çekilen ultrasonda da karaciğerde bir sorun görülmedi,minimal yağlanma var sadece. Sorum şu ki anlattığım bu durumlara göre kaygılanmam gerekiyor mu,değerler nasıl size göre,ayrıca iğre tedavisinin(interferon) bir zararı var mı,Ayrıca gelecekte eşimle cinsel ilişkimde kondon kullanmam şart mı bu durumda?(Eşimde hepatit yok,aşısını da yaptırdık.)KUSURA BAKMAYIN ÇOK UZUN OLDU,BU HİZMETİNİZDEN ÖTÜRÜ ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
16.02. 22:33:54
Sayın Üyemiz,
Kronik aktif Hepatit B de pegile interferon tedavisi yanında ağızdan alınan ilaçlarda var. şahsi fikrim öncelikle Pegile interferon tedavisi yaptırman. çünkü tam kalıcı cevap bulma şansın bu tedavi ile mümkün. %20-30 larda bu virüsten kurtulma şansın teorik olarak var.
Diğer ağızdan alınan ilaçlarlada virüs çok kuvvetli bir şekilde baskılanabilmektedir. ancak şu anki oral ilaçlar sürekli kullanılmak zorundadır. kesildikleri takdirde virüs yükü yeniden artmaktadır. öte yandan kullanımları genel olarak güvenlidir.
Müstakbel eşiniz 3 aşı sonrası antikor düzeyini kontrol ettiriniz. 10 IU üzerinde ise aşı tutmuş demektir. kondoma gerek kalmaz.
Hepatit B aşısı olan bir hastalık oldığunundan aile içi çocukluk çağında geçiş fazla olabildiğinden (horizontal geçiş denir), diğer aile fertlerinizi ve onların eşlerini ve çocuklarını da hepatit profili açısındna uyarınız. Böylece aşısız olanlar aşılanabilir.
Sağlıcakla..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.