20-04-2010, 07:46 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Doktorlar için genelge
Aynı dalda 4'den daha az uzman hekimin bulunduğu hastanelerin bu daldaki uzmanları ortak bir havuzda toplanarak, acil vakalarının en yoğun olduğu hastanede nöbet tutacaklar.
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, uzman doktorların acil servislerde nöbet tutmasına ilişkin bir genelge yayınlandı.
Geçen yıl Aralık ayında aynı konuda yayınlanan genelgeye ilişkin tereddütlerin giderilmesi amacıyla, bazı hususların açıklığa kavuşturulduğu genelgeye göre, acil nöbetlerini öncelikle iç hastalıkları, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum ile çocuk sağlığı ve hastalıkları branşlarındaki uzmanları tutacak. beyin ve sinir cerrahisi, ortopedi ve travmatoloji, nöroloji, kulak burun boğaz hastalıkları, göz hastalıkları, üroloji branşlarında 4 ve daha fazla
uzman hekimin bulunması durumunda il sağlık müdürlükleri ve hastane
başhekimliklerince yapılacak değerlendirme sonucunda ihtiyaç duyulması
halinde branş nöbeti tutulacak.
Eğitim ve araştırma hastanelerinde başhekimin uygun görmesi durumunda, yan dal uzmanlık branşları ana dal içinde değerlendirilerek
nöbete dahil edilecek.
Uzman hekim tarafından nöbet tuttuğu hastanede yatırılarak, tedavi ve ameliyat edilen hastanın takibi taburcu oluncaya kadar aynı hekim tarafından yapılacak. Şartların elvermesi ve gerekli olması halinde ilgili hekim hastasını kendi çalıştığı hastaneye nakledebilecek. Nöbet hizmetlerinin bir kısmı ücretlendirilirken, aylık nöbetin toplam 80 saati aşması durumunda izin kullandırılacak. Hastanelerde boş yatak olmadığı gerekçesiyle hastaların başka hastanelere sevk edilmesinin önlenmesi amacıyla her gün akşam
başhemşirelik tarafından servislerdeki boş hasta yatakları tespit edilerek, listesi acil nöbetçi hekimine verilecek. Tüm boş yataklar gerektiğinde kullanılmak üzere acilin emrine tahsis edilecek.
UZMAN ACİL NÖBET HAVUZU
Sağlık Bakanlığı tarafından nöbet ve acil sağlık hizmetleriyle ilgili 16 Aralık 2005 tarihinde yayınlanan ilk genelgede, acil nöbetlerinin bir hastanede aynı branşta 4 ve daha fazla uzman hekimin bulunması halinde branş nöbetinin bunlar tarafından tutulacağı bildirilmişti.
Uzman hekim sayısı branş nöbeti tutmaya elverişli olmayan yani birbranşta 4'ten az uzman hekim bulunması halinde acil hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla uzman hekimlerin ortak bir havuzda toplanarak acil hizmetlerinin en yoğun olduğu hastanede branş nöbeti tutturulması talimatı verilmişti.
Uzman hekimlerin branş nöbeti tuttuğu merkez hastane dışında kalan diğer hastanelerde, eskiden olduğu gibi acil serviste pratisyen hekimlerin görev yapacağı bildirilmiş, uzman müdahalesi gereken komplike durumlarda ilk müdahalenin ardından hastanın ambulansla uzman branş nöbetinin tutulduğu merkez hastaneye ulaştırılması gereğinin altı çizilmişti.
''BOŞ YATAK OLMADIĞI'' MAZERETİ İLERİ SÜRÜLMEYECEK-
Acil servise başvuranlardan yatırılarak tedavisi gereken hastaların hiçbir suretle boş yatak olmadığı gerekçesiyle sevkinin yapılmayacağı hastanenin tüm yataklarının acil hastalar için kullanılacağı da bildirilmişti.
Tıbbi zorunluluk nedeniyle sevk gerekmesi halinde ise öncelikle sevkin yapılacağı hastane ile iletişimin sağlanması, sevkin bundan sonra gerçekleştirilmesi istenmişti.İletişim kurulan sevkin yapılacağı hastanedeki tüm yatakların dolu olması hali hariç, ''Yatağım yok'' şeklinde bir mazeret ileri sürülmeyeceği talimatı da verilmişti.
Gereksiz sevklerin önüne geçilmesi için her hastanebaşhekimliğinin kendi bünyesinde, ''Sevk denetleme ve kontrol'' birimi kurarak ve belli aralıklarla toplanarak sevkleri değerlendirmesi de istenmişti.Endikasyon hariç gereksiz sevk yapan hekimlerin uyarılması gereğine işaret edilerek gereksiz sevklere müsamaha gösteren hastane başhekimlerinin de sorumlu tutulacağı bildirilmişti.
Kaynak : Bayposta.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
Offline
| |