hocam iyi günler ayak bileğimden ultrason çektirdim daha sonra doktorun verdiği ilaçları kullandım 1 ay geçtikten hiçbirşeyin düzelmediğini farkettim... ağrılardan sonra tekrar doktora gittim mr çektirdim doktorumda aşil için dolgit ve muscoril ayrıca silikon destekli bir çorap verdi birde günde 3 kere yapmam gereken egzersiz fakat dizdede önemli birşey olmadıgını söyledi...mr sonuçlarını aşağıya yazıyorum
diz....sonuç: medial meniscus posterior horn grade II dejeneratif sinyal artışı.Pateller grade II kondromalazi.Suprapatellar ve patellofemoral effüzyon...
aşil tedon....sonuç: Aşil tendon distal insersio kesiminde minimal sinyal artışı.Retrokalkaneal bursada minimal sıvı akümülasyonu.Tendon distalinde tendon iç yapısında dejenerasyon
eger tekrar düzelmez ise ftr gitmen gerekecek dedi doktor bey...sizce bu tedavi iyileşme sürecini nasıl etkiler yoksa bir an önce fizik tedaviyemi başvurmalıyım....iyi günler
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
22. 21:23:23
Dizinizde diz kapağı kemiğinizin altında kıkırdak ezilmesi var. Bu durumda egzersiz ve fizik tedavi önerilir. Tendonunuzda ise muhtemelen travma sonucu zedelenme ve bölgesel iltihap var. öncelikle aşil tendonuzunda ki yükü azaltmak lazım. Yani ağır egzersiz, hoplama, zıplama yapmayacaksınız. Uygun ayakkabı giymeniz gerekmektedir. Fizik tedavi iyi gelebilir, su içinde (havuzda) egzersiz sizi çok rahatlatır. Prof. Dr. Vural Kavuncuwww.vuralkavuncu.com
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.