merhabalar. . .
bodybuilding ile ugrasiyorum,
29 yasinda, erkek, herhangi bir rahatsizligi bulunmayan biriyim..
sorum :
haricten aldigim protein tozu(günde 2), aminoasitler (günde3) ve creatin, ribose.takviyeleri ile normal bir insan bunyesindeki karacigerin yorulma, rahatsizlanma durumu hakkinda vaktinizi almayarak..bir kac bilgi ogrenebilir miyim ? zarar durum ve de...
tesekkur ediyorum.
berkin kuraner
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
19.03. 20:52:47
Merhabalar,
Hekim olarak, ozellikle diyabetle ilgileniyorum. 30 lu yaslardan sonra metabolizmamiz yavaslamaya basliyor ve kilo aliyoruz. Kimi kez erken doydugumuz halde karin cevremiz artmaya basliyor. Bu da ic organlarda yaglanma ve ilerde diyabet (seker hastaligi) ile kalp ve damar hastaligi riskimizi gosteriyor. Egzersizin izometrik olanini oneriyoruz. Bu ise tempolu yurumek, duzenli kosmak, yuzmek anlamina geliyor. Agirlik kaldirmayi bu sinifa sokamiyoruz. Duzenli beslenmeyi oneriyoruz. 3 ana 3 ara ogun seklinde de olabilir. Bazen bir diyetsyenin yardimi gerekebilir.
Kreatin bizim vucutta bobrek yetersizligi takibinde kullanilan kretininin oncu maddesi olup, artmasi tehlike sinyali veriyor, risk grubunda.
Bol sivi alinmasi gerekiyor (su yani).
Size ABD de calistigim bir arastirma merkezinden yaziyorum. Merkezde bir spor ve egzersiz fizyologu ve beslenme uzmani da var. Onlarin da gorusleri dogal beslenme tarzinda.
Her insanin metabolizmasi farkli oluyor. Takviye besin ogelerinin etkileri de. Bu calismaya baslamadan once check-up (cek ap) yaptirmak da gerekecektir. Eger vucudunuzun eritme kapasitesi asilirsa hersey gibi zararlar ortaya cikacaktir. Kimi olumsuz etkileri internette de bulabilirsiniz (http://www.creatinemonohydrate.net/).
Bayanlarda killanma, erkeklerde sac dokulmesi, sivilce (akne), meme buyumesi (jinekomasti), agresivite (hircinlik), endise gibi.
Dogal beslenelim, Saglikli kalalim !
Dr Buyukbese
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.