kızım 8 aylık 4.aydan itibaren tüylenme oluştu çapa tıp fakültesine götürdüm testler ultrason ve bilek grafiesi istendi yaptırdım fakat sonuçların yorumu için bekliyorum açıkçası çok endişeliyimkan testi:ft414.3 tsh:2.650 Lh0.07 FSH:2.3 estradiol:10 prolaktin:12.0 bu doğrultudaki fikrinizi öğrenmk istiyorum lütfen şimdiden çok teşekkür ederim
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
19.03. 20:55:58
Merhaba,
Sizden bazi sorulara cevap vermenizi isteyecegim.
Bebeginizi 4. aydan beri mi ilgili saglik kurulusuna goturuyorsunuz? Yoksa tum incelemeler 8. ayda mi basladi? Bunu henuz yeni basladi ise incelemeler Size sabirli olmaniz telkininde bulunacagim.
Hormonal incelemeler zaman alir biraz. Kimi vakit tekrari gerekir. Bazen sikayetlerle iliskilendiremedigimiz sonuclar da elde edebiliriz, zira.
Bebeginiz normal kilosunda mi su an? Dogum tartisini hatirliyor musunuz?
Ailenizde diyabet var mi?
Gebeliginizde hic ilac kullandiniz mi? Kortizon aldiniz mi?
Bebeginiz dogumdan sonra herhangi bir nedenle tedavi gordu mu?
Tuylenme vucudun nerelerinde var?
Hekimler muayene farkettikleri herhangi baska birseyden size bahsettiler mi?
Bu kacinci gebeliginiz?
Tuylenme genetik, hormonal duzensizlik, metabolizma bozuklugu ve bilmeigimiz bircok nedenden olabilir. Meslektaslarimiz adini koymak icin sizden bazi hormonlar istemizler. TSH normal sinirlarda oldugundan hipotiroidi olmadigini soyleyebilirim.
Kimi kez bobrek ustu bezi veya yumurtaliklar kaynak olabiliyor. Ultrason bu anlamda yararli bir inceleme. Buyume gelismeyi anlayabilmek icin kemik grafileri ile yasa uygun kemik gelisimi olup olmadigi da arastirilmis.
Cevap bekliyorum.
Iyi gunler...
Dr Buyukbse
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.