Sayın Hacam Merhabalar
Bundan 1 ay önce Böbrekle ilgili rahatsızlanıp hasteneye acil gelmiştim.1,2 saat lik gözlem sonucunda taburcu oldu.1 gün sonra Böbrekle ilgili ilaçlı Film Çektirtim.Film Sonucunda Sağ Böbrekte büyüme olduğu belirtildi.Doktorum filmi gördüğünde birdeBöbrek ve Üreter Taşı ile ilgili BT filmi çektirelim dedi.BT filmini 1 hafta önce çektirdim.Sonucu bugün aldım.BT filmi sonucunda şöyle yazıyor:
TÜM ABDOMEN BT
TEKNİK...: Oral ve IVKM verilmeksizin aksiyel planda üriner sisteme yönelik 5 mm ve 1.3 mm kesitkalınlığında görüntüler elde olunmuştur.
RADYOLOJİK BULGULAR:
Her iki böbrek boyutları,konturları ve parankim dansiteleri normal olup toplayıcı sistem dilatasyonu,her iki tarafta taş bulgusu izlenmemektedir.
Mesane,prostat ve seminal veziküle ait anormal BT bulgusu ayırt edilmemektedir.
Dalak uzun aksı 155 mm ölçülmüş olup normalden büyük,düzgün konturlu,parankim dansitesi homejendir.
İntraabdominal serbest sıvı saptanmamıştır.
Karın duvarı kemik ve yumuşak dokuları doğaldır.
SONUÇ:
-Splenomegali dışında normal bulgular.
Hocam BT sonucu budur.Üriner Sisteme yönelik kısımdaki 55 mm ve 1.3 mm taşmı oluyor.Sıkıntı yaratırmı.Ayrıca dalak normal değerden biraz büyük,herhangi bir sıkıntı yaratırmı.Ne önerirsiniz.Tarafıma bilgi verirseniz sevinirim.
Uzm.Dr. Mehmet KALKAN
28. 17:02:49
yazdıgınız bobrek bt ye gore idrar yollarında yanı bobrek mesane üreter de herhangı bır tasa rastlanılmamıs. dalakta buyume ıcın dahılıye doktorlarımızla ırtıbata gecmenızı onerıyorum.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.