Merhaba ben 22 yaşındayım.Son 1 haftadır.Karın şişliği yaşıyorum sanki kilo almış gibiyim gaz ağrısı var sol tarafa kalbin oldugu tarafa baskı yapan bir ağrı var ve boğazımdada hissediyorum bazen.Doktora gittim gaz var dedi bir kaç ilaç kullım fakat etkisi olmadı.Kabızlık şikayetimde var şişkinlikle beraber geldi göğsüm sıkışıyor ne yapmam gerekiyor.?
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
19.03. 19:12:30
Merhaba,
Ilk vizitte tansiyon, nabiz bilgilerinizi ogrenmek isterim. kalbiniz dinlemek ve EKG degerlendirmesi deyararli olacktir. Sizin yasta ciddi kalp hastaligini, dogumsal, ilkokul-ortaokul doneminde gecirilen romatizmal kalp hastaligi sekeli, ciddi madde bagimliligi olmadigi vakit pek gormuyoruz. yine de ilk vizitte yapilmasi gerekenleri yazdim. Rutin laboratuvar incelemeleriniz de yapilmis veya yapilacaktir. Buyuk abdestte gizli kan taramasi da iyi olur.
Sizi yaslarda ve genelde siskinlik sikca rastalanilan sindirim problemi. Spastik kolit, tipta verdigimiz isimlerden biri.
Hizli besin tuketme, amerikan mutfagi tarzi beslenme, ayakta yeme, duzenli beslenmeme, yasadigi ortamdam memnuniyetsizlik, sinav stresi, is baskisi, aile problemleri, barsaklarimizin duzenli calismasini bozuyor.
2 gunden az tuvalet aliskanligi olmayi normal kabul etmiyoruz.
Onerim; dogru duzenli spor yapmaniz, problemleriniz varsa paylasmaniz,
duzenli beslenmeniz, salata ve kepekli ekmek tuketimine destek vermeniz.
Eger kendinizi mutlu hissetmiyorsaniz kimi zaman bir psikologdan destek alabilirsiniz.
Kullandigimiz ilaclar sosyal desteklerle birlikte ancak barsaklari duzenli calisabilir hale getiriyor.
Esenlikler.
Dr Buyukbese
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.