21-04-2010, 12:56 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Soru:"Bağırsak Tembelliği"
Merhaba Hocam, 27 yaşındayım,cinsiyetim erkek. 4 yıldır aktif mühendisim. Hocam biraz uzun yazacağım, bildiğiniz gibi bu tarz sorunlarda detaylı bilgi vermek gerekiyor.
Öğrencilik yıllarında (19 -20 yaşlarında) çok fazla karbonhidrat tüketmemden dolayı (sıvı ve yeşillik tüketimi çok azdı) başladı rahatsızlığım. Dışkıda sertlik, kanamalar ve bağırsağın tam boşalmaması sonucu gaz çıkması sorunları yaşadım. O zaman doktora gittiğimde beslenme alışkanlıklarımı değiştirmemi söyledi. Öğrencilikteki düzensizlikten dolayı gerekenleri yerine getiremedim. Kanamalar yüzünden retroskopi yapıldı. Bağırsaklarda sorun görülmedi. Dışkı sırasında sertlikten dolayı çıkış yerinde sanırım çatlaklar oluşuyordu.
24 yaşımda evlendim, bir süre daha sert ve kanamalı dışkı sorunu yaşadım ama zamanla bitti. Fakat bağırsaklarımın tam boşalmamasından dolayı gaz çıkma sorunum devam ediyor. Keşke retroskopi yapmak için bağırsak temizlemede kullanılan sıvı gibi bir şeyi devamlı kullansam da bağırsaklarım devamlı tamamen boşalsa diye istiyorum. Tabi böyle birşey mümkün değil.
Sorunumu çözmeye karar verdim,
günlük sıvı ihtiyacımı (günde 2 litre) 15 - 20 gündür alıyorum, günde 1 fincan rezene ve sinameki bitkilerinin de olduğu doğadan marka form bitki çayını ve 1 fincan yeşil çay içiyorum, sabahları aç karına 2-3 bardak ılık su içiyorum ,ayaklarımı üşütmemeye önem gösteriyorum. Baklagilleri nadir yiyorum. Pek spor yapmıyorum
İş yerinde bilgisayar başındayım ve devamlı oturuyorum. Hızlı konuşurum ve genelde hızlı yemek yerim. (hızlı konuşmanın da bu soruna sebep olduğunu diğer hastaların sorularından öğrendim.). Öğrencilikten sonra düzenli beslenmeyle beraber 25 kilo aldım (3 senede). Boyum 1,73. Kilo 77. (öğrencilik yıllarıma göre şu an 20 kilo fazlam var ). Huzurlu bir hayatım var, yani stresli biri değilim.
Sonuç olarak sorunum bağırsakların tam boşalmamasından dolayı gaz çıkması. Karın şişikliğinden pek sorunum olmuyor ama göbeğim fazla.
ÖZÜR dileyerek belirtmek istediğim bir durum var. İhtiyaç giderirken içeride kalanları parmağımla almak zorunda kalıyorum, kayıp aşağı inmiyorlar. Katı da olmuyorlar fakat bağırsağa yapışıyorlar.
Bir ara basur başlangıcı sanırım iç tarafta birkaç tane küçük kesecik elime geliyordu. Fakat şu an uzun süredir gelişimleri yok. fakat sanki bağırsaklarım çıkışa doğru inmiş gibi şeyler parmağıma geliyor.
Sorunumun çözümü için tavsiyeleriniz nelerdir? Uzun soru için özür dilerim.
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
12. 21:19:00
kolonoksopi, kolon grafisi , dışkılama grafisi, anal manometri gibi testler gerekecek görünüyor. Parmakla boşaltmalarda pelvik taban disfonksiyonu denen durum sık olabiliyor. Ankarada gazi üniversitesi size yardımcı olacak ekipmanlara sahiptir.sağlıcakla..Doç.Dr. Yusuf AKCAN---Muayene-(0216) 352 8682 –Maltepe-İST
Kaynak: www.saglikdanis.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |