26 YAŞINDA BAYANIM. 2. ÇOCUKTAN SONRA HALEN KİLO VEREMEDİM 44 BEDENDİM. SPOR YAPMAYA BAŞLADIM.1 AY SONRA 42 BEDEN PANTOLON GİYEBİLMEYE BAŞLADIM FAKAT SPORA DEVAM EDEMEDİM ÇÜNKÜ SOL BACAĞIMDA DİZİMİN ARKASINDA MÜTHİŞ BİR AĞRI OLDU VE BİRKAÇ GÜN SÜRÜNCE BIRAKTIM VE BU AĞRI HİÇBİR ŞEY YOKKEN YAKLAŞIK 4 ER AY ARA İLE TEKRARLADI. DOKTORA GİTTİM BANA BACAĞINI ZORLAMIŞSIN DEDİ AĞRI KESİCİ SPREY VE RENOMEX AĞRI KESİCİ HAP VERDİ AMA BEN SPOR YAPARAK TEKRAR ZAYIFLAMAK İSTİYORUM. VE SPOR ALETİM TWISTSHAPE BEN BU ALETİ HER AKŞAM 30 DK. YAPARAK 1 BEDEN İNCELDİM. SİZLERDEN YARDIM BEKLİYORUM ÇÜNKÜ BU DİZİMİN ARKASINDAKİ AĞRI SANKİ DAMARLARIM İKİ UCUNCAN ÇEKİLİYOR GİBİ GELİYOR YÜRÜMEKTE BİLE ZORLANIYORUM TEKRARLAYINCA.
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
19.03. 20:58:58
Hamilelikten sonra alinan kilolar program dahilinde geri verilmeli. Uzun suren kilolarin (obezite) daha sonra seker (diyabet), hipertansiyon, kalp hastaligi, felc (inme), kan yaglarinda yukselme (kolesterol) gibi rahatsizliklara egilim meydana getirdigini biliyoruz.
Bu arada, kilo verme cabanizdan oturu sizi kutlarim.
Dogru egzersiz, dogru beslenme ile beraber yurutulmeli.
Mesela 3 ana 3 ara ogun yapabilirsiniz.
Diz agrilari fazla kilolar, ters bir hareket, yanlis bir egzersiz sonucu olabildigi gibi kimi kez metabolik bir rahatsizligin parcasi da olabilir
(Gut; Urik asi yukselmesi). O vakit egzersiz duzeni bozulacaginda yeniden kilo alma donemi baslar. Bu arada dogum kontrol haplarinin da kilo yapabildigini hatirlatalim. Kortizon grubu ilaclar da boyledir. Tuzu biraz azaltmanizi, bol su tuketmenizi (15 bardak ve uzeri) oneririm. Bol salata tuketin bir de.
Suyun kaldirma kuvveti de ise yarayacagindan dizdeki agri azalacagindan, yuzme burada otekilerin yerini alabilir.
Onerim: kan testi yapilmaniz (tiroid hormonu, seker, kan yaglari, sedimentasyon, gibi)
Ortopedi uzmanina da gorunmeniz de gerekebilir. Zira, eger eklem baglari veya kikirdakta veya meniskusunuzde problem varsa kimi haraketlerle dizinize daha fazla zarar verebilirsiniz.
Saglikli, agrisiz gunler diliyorum.
Dr Buyukbese
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.