Hocam merhaba Erkek 31 yaşındayım ben kronik heptit b taşıyıcısıyım enzimlerim yüksek çıktığı için HBV DNA testi yaptırdım.
Sonuç : 797506 çıktı ( tarih 13.de kan verdim 15.7.de sonucu aldım)
Not olarak tahlile yazılan:Kullanılan PCR kitinin tespit limiti 15 IU/ML dir.Elde Edilen sonuç 7 katsayısı ile çarpılarak kopya/ML birimine çevrilebilir.yazılmış..
Sormak istediğim 797506 ne demek ne yapmam gerekiyor.
Bana karaciğer biyopsisi yapmamı söylediler.Yaptım Sonuç raporu aşağıdaki gibidir yorumlarınızı rica ederim 8 adet portal alan mevcuttur bir portal alanda hafif lenfosit infiltrasyonu izlenmektedir.2 adet fokal nekroz odağı mevcuttur hepatosit kordonları genellikle tek hücre kalınlığındadır.dizilimler düzenlidir.bazı heposit sitoplazmalarında buzlu cam görünümü izlenmektedir.çekirdelkerde hafif irileşme mevcuttur.(hepatit b kronik taşıyıcısıyım) tüm bunlar ne anlama gelmekedir.şimdden teşekkürler.
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
22. 14:40:00
karaciğer enzimleri >1,5 kat ise , tedavi gerekir. hbv dna sayısına göre de tedavi sınırındasınız. karaciğer biyopsi değerlendirmesinde knodell skoru ve fibroz skoru olarak sonuçlar da bilinmesi gerekir.verdiğiniz bilgilere göre bu durumdaki bir hastam olsaydı, peg interferon veya oral antiviral ajanlardan birini tercih etmek üzere hastamla görüşme yapardım.sağlıcakla..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.