22-04-2010, 12:53 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Dünya aşılatıyor bizimki karşı
Kanada, Avustralya ve Teksasta zorunlu olan, İtalyada ücretsiz yapılan kanser aşısına Kanser Daire Başkanı karşı çıktı: Çocuğuma yaptırmam.
9-12 yaş arası çocuklara uygulanan aşı için Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, Türkiyede rahim ağzı kanseri yaygın değil. Aşı bence gereksiz. Çocuklarımın cinsel hayatlarıyla ilgili kararları ben bugünden veremem. Kızım tek eşli hayat planlıyor olabilir. Bu durumda zaten hastalıktan korunmuş olur dedi.
SADECE 600 KİŞİYİ KORURUZ
Cinsel yolla ve tuvaletten bulaştığı bilinen hastalığa karşı uygulanan aşının üç dozunun bin YTL olduğunu da söyleyen Prof. Tuncer, Biz 10 milyon kişiyi aşılarsak sadece 600 kişiyi kanserden koruyabiliyoruz. Üç dozluk bir aşı 1000 YTLyi buluyor. 10 milyon kişiye bakanlığın bütçesi yetmez diye ekledi.
TÜRK DOKTORLAR BÖLÜNDÜ
Prof. Çamlıbel: Hastalık salgın gibi, çocuklar aşılansın.
Prof. Şahmay: Aşı şart değil. Firmaların pazarlaması.
Doç. Karaman: Lüks olabilir ama kim çok eşli bilinmez.
Prof. Uludağ: Ben olsam çocuklarıma yaptırmam.
46 ülke yaptırıyor, bizim başkan ise hayır diyor
Şu ana kadar 46 ülkenin onayladığı ve Türkiyede ruhsat verilen rahim ağzı kanseri aşısına Kanser Daire Başkanı karşı çıktı: Ben kızıma yaptırmazdım. Cinsel hayatı için kararları bugünden veremem.
Çok sayıda ülkede hayata geçirilen ve en son dün İtalyada 12 yaşındaki kızlara bedava uygulanacağı açıklanan rahim ağzı kanseri (HPV) aşısı, Türkiyede ruhsat alır almaz hararetli tartışmaları da beraberinde getirdi. Konu hakkında konuşan Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, Ben çocuklarıma bu aşıyı yaptırmam diyerek aşıya taraftar olmadığını ifade etti. Murat Tuncer bu düşüncesini şu sözlerle açıkladı: Çocuklarımın cinsel hayatlarıyla ilgili kararları bugünden veremem. Bu hastalıktan başka korunma yolları da var. Kızım tek eşli bir hayat planlıyor olabilir. Bu durumda zaten hastalıktan korunmuş olur. Kızıma yine de aşı yaptırırsam o zaman da olası damadıma şimdiden güvenmiyorum demektir. Çocuklarımın cinsel yolla bulaşabilecek bir virüse karşı şimdiden aşılanmasını garip buluyorum.
ERKEK ÇOÇUKLARA DA YAPILIYOR
Türkiyede rahim ağzı kanserinin toplam 1300 kadında görüldüğüne dikkat çeken Tuncer, Rahim ağzı kanseri Türkiyede o denli yaygın değil. Biz 10 milyon kadını aşılayarak ancak 600 kişinin kanser olmasını engelleyebiliriz. Aşının maliyeti üç dozdan toplam bin YTLyi buluyor. 10 milyon kadına bu aşıyı yaptırmaya kalkarsak Sağlık Bakanlığının toplam bütçesini aşarız dedi. Tuncer aşının HPV virüsüne karşı etkili olup olmadığını araştıramadıklarını da anlattı. Murat Tuncer bir süre önce de, Kurbanımı kanser derneklerine bağışlamam. Lösemili çocuklar sömürülüyor açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Ağırlıklı olarak cinsel yolla, düşük ihtimalle de tuvaletten bulaşan HPV aşısı, sünnetsiz erkeklerde penis kanserinden koruduğu ve bulaştırma riskini azalttığı için erkek çocuklarına da öneriliyor.
Taraftar olanlar
Salgın gibi yayılıyor
* Prof. Dr. Teksen Çamlıbel: Ben aşıyı şimdiden riskli hastalara uygulamaya başladım. Çünkü hastalık bir salgın gibi yayılıyor. Tek dezavantajı maliyeti. Ailelere çocuklarını ilkokul sonunda aşılatmalarını öneririm.
* Doç. Dr. Yücel Karaman: Rahim ağzı kanseri seksüel özgürlüğün fazla olduğu ülkelerde daha çok görülüyor. Türkiye için bu aşı lüks olabilir ama kimin çok eşli kimin tek eşli olduğunu bilemezsiniz.
Karşı çıkanlar
Çocuğuma yaptırmam
* Prof. Dr. Seyfettin Uludağ: Bu aşı insanları korunmasız cinsel ilişkiye itebilir. Bu da daha riskli sonuçlar doğurur. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda hijyen ve tek eşlilik gibi çok daha etkili yöntemler bulunuyor. Ben çocuklarıma bu aşıyı yaptırmam.
* Prof. Dr. Sezai Şahmay: Nasıl grip aşısı herkesi koruyamıyorsa, bu aşı için de aynısı söz konusu. Çok eşli kişilerde bu sorun oluyor. Bu ilaç firmalarının pazarlama taktiğidir.
Sağlık Bakanlığı aşı ruhsatı için onay verdi
Kadınları rahim ağzı kanserine yol açan HPVye (Human Papilloma Virüs) karşı koruyucu aşı yakında Türkiyede de yapılabilecek. MSD ilaç şirketinin Sağlık Bakanlığına yaptığı ruhsat başvurusuna onay verildi. GlaxoSmith- Kline firmasının aşısının incelemeleri ise sürüyor. Ruhsat alan firma üretimini yaptıktan sonra Sağlık Bakanlığına satış izni için başvuracak. İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğünün izin vermesinden sonra aşı yakında eczanelerde satılabilecek. Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Tezer Kutluk, maliyet-etkinlik çalışmalarının, rahim ağzı kanserine karşı aşılamanın en akılcı yaklaşım olacağını söyledi.
Aşıyı en son uygulamaya koyan İtalya oldu
Cinsel ilişki ile geçen ve rahim ağzı kanserine yol açan HPVye (Human Papilloma Virüsü) karşı koruma sağlayan aşı İtalyada da önceki gün piyasaya çıktı. İtalya Sağlık Bakanlığı 12 yaşındaki kızlara aşının bedava yapılacağını, daha büyük olanların ise para ödemesi gerektiğini açıkladı. Avusturya, Fransa, İsveç, İngiltere gibi 46 ülkede izin verilen aşı ABDnin Teksas eyaleti ile Avustralya ve Kanadada ise mecburi. Kanada 9, Avustralya ise 12 yaşında aşıyı mecburi koşuyor. Aşı izin verilen 46 ülkenin bir kısmında ise bedava olarak uygulanıyor. Aşının ergenlik çağına yaklaşırken birey henüz aktif cinselliğe başlamadan yapılması öneriliyor. Aşının 3 aşamada birer doz olmak üzere 1 yılda yapılması gerekiyor. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |