Hocam merhaba öncelikle bu hizmetiniz için teşekkür ederim.
Yaşım 24, 8 aylık evliyim eşimde polikistik over ve prolaktin yüksekliği tespit edildi 2 aydır tedavi görüyor hamile kalamadı..
Ben 2 yıl önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldum spermiyogram testi yaptırmadım eşimin doktoru test isteyince bende yaptırdım.
Sonuçlarda Miktar=9,8 ml... motilite:: A=2,B=9,C=22,D=67.. cANLILIK=33 SAYI=24 MİLYON çıktı oligoastenospermi teşhisi koydular doktor e vitamini,çinko ve klomen kullanmamı önerdi size danışmak istedim,sorun canlılık oranında galiba,33 canlılık çok kötü bir sonuç mu,tedavi hususunda ne önerirsiniz. Teşekkür ederim..hareketlilik de 2 çıktı
Uzm.Dr. Ahmet Ersoygür
15. 17:38:38
Eşinizi bir Kadın-Doğum uzmanının değerlendirmesinde fayda var. Bir ilaç tedavisi önerebilir. Sizin spermiyogram testini tekrarlamak gerekecektir. Zira en az iki tane tetkik istiyoruz. İlk tetkikte sperm sayı ve hareketliliğinde bir azlık dikkati çekiyor. Canlılık o kadar önemli değil. Bahsettiğiniz ilaçlar kullanılabilir. Ancak genel tecrübe çok fazla etkili olmadığı yönünde. Eğer ikinci tetkik de benzer sayılar veririse kadın-doğım ve üroloji uzmanınızla da görüşüp örneğin yardımcı gebelik yöntemlerinden ilk başta aşılama denenebilir. Saygılarımla.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.