Merhaba Yusuf Bey, Ben 25 yaşında bir bayanım. 3 aylık bir bebeğim var ve emziriyorum. benim şu anki sıkıntım kabızlık çekiyor olmam. bundan 1 ayöncesine kadar genel cerrahi doktoruna gittim fakat kabızlık şikayeti olarak değilde dışkılama sırasında kan görmem ve makat bölgesinde acı hissetmemdi şikayetim.(sanki yara acısı gibi)doktorun elle muayenesinde herhangi bişeye rastlamadı bana ismini şuan hatırlamadığım bi hap, procto-glyvenol ve duphalac verdi. verilen diğer ilaçların yanında bağırsak düzenleyici 2 şişe kullım ve 2 hafta önce bıraktım ama bıraktığımdan beri bi kabızlık şikayeti çekiyorum. kabızlığı makat bölgesinden rahatlatacak bi fitil veya bir yöntem varsa öğrenebilir miyim? ayrıca bende mevcut olan kan hala devam etmekte bu ciddi bi hastalık belirtisi olabilir mi nasıl bir yol izlemeliyim? ayrıca bu kan ben de çok senelr önce de vardı fakat her tuvaletim de görmüyordum gördüğüm zama dışkıya bulaşmış bir şekilde dışkılamanın sonunda görüyodum ama şu sıralar çok olmamakla beraber bütün dışkının çevresinde görmeye başladım. yardımlarınız için teşekkür eder çalışmalrınızda başarılar dilerim.
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
31.00:45:07
Dışkıda kan görmenin %99 sebebi hemoroidler veya fissürdür. ancak bununla birlikte bu barasağın distal 1/3 ünün incelenme gereğini ortadan kaldırmaz. yani fleksible sigmoidoskopi olmalısınız.
kabızlıkta günde aldığınız sıvıyı 3 litre ve üzerine çıkarın, lifli diyetleri artırın, her sabah kahvaltıdan önce veya sonra barsaklar en iyi çalışır. bu zamanlarda tuvalet ihtiyacı olsun olmasın bir yarım saat ayırın.
kabızlığın tedavi edilebilir sebeplerini araşdırtın. hipotiroid ve hiperkalsemi gibi.
irritabl barsak sendromu var ise, bun ayönelik ilaçlar eklenebilir.
Doç.Dr.
Yusuf AKCAN---Muayene- (0216) 352 8682 –Maltepe-İST
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.