22-04-2010, 01:33 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Diyabet Hastalarının dikkat etmesi gerekenler
Diyabet Hastalarının dikkat etmesi gerekenler.
Diyabet nedir? Ne değildir?
Vücudumuzun en önemli enerji kaynağı glukoz yani şeker.Yediğimiz besinler vücudumuz da glukoza dönüşerek hücreler tarafından kullanmaya hazır duruma gelir ancak glukoz bu haliyle insanlara bir fayda sağlayamamaktadır, insüline ihtiyaç vardır. İnsülin pankreasta salgılanana bir hormondur. İnsulin glukoz için tüm kapıların kilidini açan bir anahtar gibidir. O olmadan hiçbir yere giremez ve parçalanıp canlıların ihtiyacı olan enerjiye dönüşemez. İnsulin olmadan glukoz kandaki hücrelere giremiyor ve glukozun hücrelere girip parçalanıp enerjiye dönüşememesi demek kandaki glukozunartması demektir. Bu durum diabet hastalığı halk dilinde ise şeker hastalığı olarak bilinir.
Genellikle 25 yaşından önce ortaya çıkan tip 1 diyabette, vücutta yeterli insülin üretilemez. Bu nedenle tip 1 diyabeti olan hastaların, kan şekeri düzeyini ayarlamak için devamlı olarak insülin kullanması gerekmektedir. Bu hastalar fazla yemek yemelerine rağmen zayıflarlar. Bu tip diyabette kan şekerini kontrol altına almak daha zordur ve hastalar şeker düşüklüğü ya da şeker yüksekliği olasılığı nedeniyle yakından izlenmelidir.
Tip 2 diyabet yaşamın daha geç dönemlerinde genellikle 40-45 yaşından sonra ortaya çıkar. Pankreasın yeterli insülin üretememesinin yanı sıra, vücut hücrelerinin insülini kullanmasında da sorun vardır Ağızdan alınan şeker düşürücü ilaçlarla tedavi görürler. Tip 2 diyabet hastalarının büyük çoğunluğu fazla kiloludur.
Asla hafife alınacak bir hastalık olmamakla birlikte ve vücudunuza iyi bakmanız gerekmekte yediğinizden içtiğinize kadar herse ye dikkat etmelisiniz.
Bunları yapıyorsanız şekerinizi ölçtürün?
Yorgunluk ve halsizlik
Doyma hissinin azalması, sık sık acıkmak ve çok yemek yeme
Sürekli idrar çıkarmak ve normalden fazla idrar çıkarmak, geceleri idrar çıkarmak için kalkma
Aşırı su içme
Fazla şekerin ne zararı var?
Yaşamımızı sürdürmek için gerekli olan glukoz kanda ki seviyesi uzun süre yüksek olursa damarların iç yüzeyinde hasarlar meydana getirmeye başlar işte bu durumda ilk etkilenen göz, kalp ve böbrekler. Bunların etkilenmesi sonucunda yüksek tansiyon, böbrek yetersizliği, görme bozuklukları ve körlük, dolaşım problemleri ve sinir sistemi hasarlarına bağlı olarak duyu ve hareket bozukluklarıdır. Damarlarda oluşan hasar, glukoz seviyesinin ne kadar fazla olduğuna ve yüksek kaldığı sürenin uzunluğuyla ilişkilidir.
Tam bir tetikleme mekanizması olan şeker daha sonra büyük damarları etkilemeye başlar ve sonuçta damar sertliği, kalp krizi, felç gibi hayatımızı tehdit edecek hastalıklara neden olur. Kalp krizi nedeniyle ani ölüm şeker hastalarında 6 kat daha sıklıkla görülür. Ayaklarda kan dolaşımına ve kangrene kadar giden birçok unsuru da tetikler. Diyabetlilerde kandaki glukoz kontrolünün yanı sıra, kolesterol ve tansiyon normal düzeylerde tutulması çok önemlidir.
İstenmeyen durumların öncesindeki belirtiler nelerdir?
Bulanık görme, Baş dönmesi
Aşırı yorgunluk ve bitkinlik,
EI ve ayaklarda hissizlik ya da karıncalanma,
Göğüs ağrısı,
Yaraların iyileşmemesi,
Sürekli baş ve baş çevresinin ağrıması
Maalesef şeker hastalığı tam anlamıyla tedavi edilebilecek diğer ya da hayatınızdan çıkıp gidecek bir hastalık değildir. Bu hastalıkla birlikte yaşamak öğrenilmeli ve önerileri dikkatlice uygulanmalı. Vücudumuzun şeker ihtiyacının önü geçmemiz söz konusu değildir ve asla da şeker almayı engelleyemezsiniz yediğimiz birçok gıda da ve içecekte şeker mevcuttur ama önemli olan kontrollü kaybetmemektir. çaylarınızda, yaptığınız pasta ve kurabiyelerde tatlandırıcı kullanabilirisiniz. Tatlandırıcı kullanılması fazla şeker alınımı kontrol altına almakla da kalmıyor aşırı kilolarınızdan kurtulmanızda size fayda sağlıyor. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
Offline
| |