sevgili hocam ordu ilinde öğretmenlik yapıyorum sitenizi internette gördüm benim uzun süredir bel ağrısı şikayetim vardı,çektirmiş olsduğum LOMBER MR da aşağıdaki sonuçlar çıktı
mber lordoz normaldir
lomber vertebra korpus yüksekliklerive kortikomodüller sinyal intensiteleri normaldir.
Lomberintervertebral disklerde dejeneratif sürece bağlı T2A da yer yer sinyal kaybı izlenmiştir.
L4-5 düzeyinde anterior epidural yağ msafesinde sonlanan minimal posterior bulging izlenmiştir.Dural keseye ve sinir köklerine belirgin bası saptanmamıştır.
Nöral foramenler serbesttir.
L5-S1 düzeyinde antireor yağ msafesinde oblitere eden santral geniş tabanlı protrüzyon izlenmiştir.Dural keseye ve sinir köklerine belirgin bası saptanmamıştır.Nöral foramenler serbesttir.
diğer düzeylerde disk hernisi izlenmemiştir
paraspinal yumuşak dokular tabidir.
sonuç:
1.L4-5MİNİMAL POSTERİOR BULGİNG
2.L5S1 DE SANTRAL PROTRÜZYON
benim durumum hakkında bilgi verirseniz duacınız olurum
hocam şimdiden çok teşekür ederim
Doç.Dr. Omer ETLIK
27. 23:54:03
Mr raporunda belirtilen durumlar bel fıtıgı diye adlandırılan durumun cesitli evrelrini belirtiyor. bel fıtıgını en hafıfi bulging , biraz daha fazlası protruzyon ve en siddetli sekli ise herni olarak adlandırılır. Sizin raporunuzda belirtilen kısmları hafif formlar cogu kiside rastlanabilcek hafif formlarıdır. Bu turler ilerleyebilecegi gibi gerileyerek kaybolabilirde. Ayrıca bu kadar bir anormallik her zaman sikayete bile yol acmayabilir. Zira sizde sinire basıda saptanmamıs. Guzel bir istirahat donemi sonrası bel agrılarınızın gececegi beklenir ve oradaki anormallikler sebat etse bile size zarar vermeden kalabilir.....
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.