merhaba ben 24 yaşındayım evliyim ve 1 haftalık anneyim. hamileliğim 8. ayında sağ mememde bir sertlik hissettim ve. doktoruma başvurdum . meme usg yapıldı.
07/0172009 tarihli meme usg sonucu:
cilt ve cilt altı dokuları areola tabidir.meme glandüler parankim alanlaı hipertrofiktir. sağ meme saat 11 hizasında lobüle konturlu 2210 mm çapında solid lezyon izlenmiştir. takibi önerilir.
23/02/2009 tarihli usg sonucu :
sağ meme cilt ve cilt altı dokuları areola tabi yapıdadır.
meme glandüler parankim alanları normaldir. sağ memem üst dış kadranda multilobule konturlu 3819 mm, bu lezyonun hemen inferolateralinde saat 10 hizasında periferik yerleşimli düzgün sınırlı 12,67,7 mm, saat 9 hizasında periferik yerleşimli düzgün sınırlı 1811 mm çaplarında hipoekoik solid lezyonlar izlendi.
sağ aksiller bölge tabidir. lap veya kitle saptanmadı.
histpatoloji önerilir.
bu sonuç dahilinde mememde şırınga ile sıvı alındı ve patolojiye gönderildi. 1 hafta sonra sonuç alınacak. doktor bukadar çabuk büyümesine anlam veremedi ve bana bilgi vermedi. meme kanseri olmasından çok korkuyorum.bana bir bilgi verirseniz çok sevinirim
Uzm.Dr. Alaattin OZTURK
24. 16:04:55
Geçmiş olsun. Bu kadar kısa sürede kanser büyümesi beklenmez. üstelik yaşınız meme kanserinden şüphe edilecek kadar büyük değil. Muhtemelen emzirme ile ilgili bir durum veya fibroadenom dediğimiz kitledir. Patoloji sonucu olayı aydınlatacaktır. Daha olmazsa bu kitleler çıkarılabilir.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.