sayın hocam cevabınız için teşekür ederim.Bengeçen gun bu boyun agrılarımdan dolayı tekrar doktora başvurudm fakat bu sefer bir fizik tedavi uzmanına gittim.Tahlilleri ve röntgeni gösterdım oda ciddi bir problem olmadığını soyledı ama yine ilerisi için MR ve pelvis AP istedi.Pelvis Ap de sorun yok.Herşeyın gayet normal oldugunu söyledi.MR sonuçlarına göre ise boynumda 3 adet fıtk oldgunu 2 sının başlangıç digerının ise 2. evre oldugunu söyledı ve 15 gunluk Fizik Tedavi uygulanmasını istedi.Boyunluk kullanımına gerek yok dedi ve ilaç olarak sadece Dicloflam agrı kesici verdi.Tansiyon için kadıyologa gıttım testler yapıldı bir sorun çıkmadı amam ilaç tedavisine başlı.şu a tansşiyonum 13/9 yada 12/9-8,5 şeklıde çıkıyor.
Şimdi size MR sonuclarını gonderıyorum eğer beni aydınlatır ve yönlendirirsenınz seviniirim.Şimdiden yardımlarına teşekür eder iyi çalışmalar dilerim
SERVİKAL SPİNAL MRG
Servikal lorodz normaldir.Posterior vertebral hat düzügn ve kesintisiz izlenmektedir.
SErvikal vertabların korpus yükseklıklerı ve sinyal özellikleri normaldir.Servikal intervertabral disklerde dejeneratif minimal T2 sinyal kaybı izlenmektedir.c3-4 VE c5-6 DÜZEYLERINDE korda temas etmeyen santral building diskler izlenmektedir.
C4-5 düzeyinde korda temas etmeyen, sol nöral foramen girişini dafif daraltan sol parasantal ılımlı protrüde disk hernisi izlenmektedir.
Spinal korda yadanöral elemanlara baskı ayırdedilmemiştir.
Bilateral nöral foramenlerr normal genişliktedir.
SErvikal spinal kord boyutları ve sinyalleri normaldir.Fotok patolojik sinyal alanı ayda sirinks oluşumu gürlmemektedir.
Kranioservikal bileşke olağan görünümdedir.
Paravertbaral dokular normaldir.
SONUÇ:C3-4 ve C5-6 santral building disk
C4-5 sol nöral foramen girişini hafif darltan sol parasantal ılımlı protürde disk hernisi
TEDAVİ: 14 Günluk fizik tedavi
İLAÇ: Dicloflam Agrı kesici
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
05.02. 02:10:57
Tansiyonunuzun normale dönmesine sevindim. Servikal MRI sonuçlarında C4-C5 de sinir köküne yakın bir fıtığınız var. Sinir kökünde bası yapıyor olabilir. Buna karşın bu düzeyde fıtığı olupta hiç bir yakınması olmadan yaşamını süren pek çok kişini de olduğunu vurgulayayım.
Bu forumda sizleri tıbbi konular hakkında bilgilendirmeye çalışıyoruz. Beliril hastalıklarda uygulanan tedavileri bildiriyoruz. Ancak doğru olmayan şey bu yazdıklarınızla tanı koymak ve tedavi düzenlemektir. Bunu için sizi gören ve muayene eden doktorunuza güvenmek zorundasınız.
Prof. Dr. Vural Kavuncu
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.