Merhabalar Hocam
Ben 20.07.08 tarihinde guatr-triod ameliyatı oldum. Ancak doktorumun bana vermiş olduğu bilgiler beni tatmin etmedi. Bundan dolayı sizden yardım almak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkür eder, sağlıklık günler diliyorum.....
MİKROSKOPİK BULGULAR: Her iki Lob ve istmusla çıkarılmış, sağ lobu 6x3x1,5cm. sol lobu 5x3x1,5cm. ebadda kaba nodüler yapıda torid dokusu. Kesitleri genellikle soluk pembe renkli olup, sağ lobta büyüğü 2cm. ç
çapında iki adet, sol lobta 1cm. çapında ve kolloidden zengin nodüler yapılar içeriyor.
MİKROSKOPİK BULGULAR: Troidin her iki lobunda da küçük ve büyük çaplı ve kübik tirositlerle döşeli asinüs toplulukları olup, yer yer bol kolloid depolanması mevcuttur. Ayrıca hafif stromal fibrosis ve yer yer hemosiderin birikmeleri de görülmektedir.
PATOLOJİK TEŞHİS: Troidektomi materyali::Nodüler koloidal guatr (sağ ve sol )
Mehmet AYAN
ERKEK 10.04.1961
TRABZON OF DOĞUMLU
Doç.Dr. mehmet KILIC
07. 16:25:53
öncelikle geçmiş olsunTiroidin normal yapısı dışında aşırı büyümesine guatr denir. Bu büyüme düz şekildeolabileceği gibi nodül dediğimiz tiroidin bazı bölge ve hücrelerinin genelde otonomi kazanıp diğer kısımlardan ayrı yapı( nodül) oluşturarak büyümesi şeklinde de olabilir.Nodüler büyüme ise iyi huylu ( sizin durumunuzda olduğu gibi ) veya kanser nodülleri şaklinde olabilir.Kolloidal guatr nodülün hücreden daha az ama kolloid denen materyalin fazla olduğu durumlarda kullanılır. Kanser değildir, kanserleşmez.saygılarımlaDoç. Dr. Mehmet KILIç
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.